En düşük emekli maaşı 7.500 lira oldu!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşı için 5500 TL'den 7500 TL'ye çıkarılma kararı alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşı için '7500 TL olacak' açıklamasını yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "En düşük emekli maaşının 5.500 TL taban aylığının düşük kaldığı fikrindeyim. Bu konuda çalışmalara başladık. Bu konuda alternatif çalışmalarımız var. Bayram ikramiyesi için çalışmalarımız var. Düzenleme konusunda ayrıntılı çalıştım." dedi. Emekliye zam için Bakan Bilgin alternatifli modellerin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağını belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in alternatifli çalışması sonrası emekliye zam düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Bununla beraber Başkan Erdoğan kararını verdi. En düşük emekli aylığı yüzde 36'nın üzerinde artışla 7500 TL olacak. Böylece taban aylıkta kümülatif artış yüzde 114'ü geçti. En düşük emekli maaşı Ocak 2023 öncesi 3500 TL olarak uygulanıyordu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekliye müjdeyi verdi. Erdoğan, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

karaman emekli maaşı zam recep tayyip erdoğan