EN ÇOK ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

TAKİP ET

Karaman, yüksek eğitimle, 8 Mart 1987 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu kararı ile Selçuk Üniversitesine bağlı olarak kurulan Meslek Yüksekokulu ile tanıştı.

ÜNİVERSİTE’NİN AKADEMİK YÜKÜNÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ ÇEKİYOR

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi de yıllar sonra 17 yeni üniversite ile birlikte eğitim öğretim hayatına başladı.
Alınan verilere göre toplamda 10 bin 896 öğrenci kapasitesine ulaşan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde en çok öğrenci fakültelerde eğitim alıyor.
5 bin 565 öğrenci yüksek ve meslek yüksek okullarda, 844 öğrenci yüksek okullarda, 4 bin 136 öğrenci de meslek yüksekokullarında olmak üzere toplamda 10 bin 896 öğrenci her yıl giderek eğitim alanları ve yerleşkesini yenileyen Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde eğitim görüyor.
Bütün bu gelişmeler ve öğrenci sayısındaki dilimli artış oranlarına rağmen, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde toplamda 448 akademik personel yer alıyor.
EN ÇOK ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
12 profesörlü Üniversitede 15 Doçent, 81 Yardımcı Doçent, 97 Öğretim görevlisi, 12 okutman, 6 uzman ve 225 araştırma görevlisi 448 kişilik akademik kadroda görev yapıyor.
Bu kadro Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde eğitim hizmeti veriyor. Zaman zaman akademik personeldeki bu oran’ın, sürekli fiziki yapılaşma ve eğitim alanlarının gelişmesinde mesafe kaydeden Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde artırılması bekleniyor.