EMNİYET'DEN UYARI

TAKİP ET

EMNİYETTEN ANNE-BABALARA 'GÜVENLİ İNTERNET' UAYRISI

İnternet tartışmasız biçimde dünyamızı değiştirdi ve değiştirmeye devam edecek. Özellikle yeni nesil için "internetsiz bir dünya" hayallerinde ötesinde çok uzak bir geçmişi anlatıyor. Gençler böyle bir dünyanın daha önce var olduğunu hayal bile edemiyorlar. 

              Sanal ortamda çocukların gelişimine yönelik eğitici ve eğlendirici çok sayıda web sayfasının yanında, zararlı içerikler de web dünyası içerisinde yer alıyor. Bu noktada çocuklarımızın sanal dünyada yaşayabilecekleri tehlikelerden korunmaları gerekiyor. Basit birkaç adım atarak, gerçek dünyada olduğu gibi sanal dünyada da çocuklarımızı nefret, şiddet, cinsellik vb. unsurlardan uzak tutabiliriz. Taşınabilir olma özelliklerinden dolayı, artık internet kafeler ve evde kullanılan bilgisayarlar yerlerini, cep telefonlarına bırakmış durumda.
             İşte tam burada GSM operatörlerinin "Güvenli İnternet Hizmeti" adı altında kullanıcılara sağladıkları güvenli paketleri devreye giriyor.
             Güvenli İnternet Hizmeti, sizi internetteki uygunsuz içeriklerden ve zararlı sitelerden koruyan abonelerin talebi üzerine, ücretsiz ve kullanımı kolay bir sistemdir. Güvenli İnternet Hizmeti zorunlu bir hizmet değildir ve isteğe bağlı olarak yararlanılır. 
             Size “Aile Profili” ve “Çocuk Profili” olmak üzere iki alternatif sunar. Bu hizmet kapsamında çocuklarımızı ve ailenizi internetteki zararlı içeriklerden koruyabilirsiniz. Bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. İstediğiniz zaman bu hizmeti alabilir, istediğiniz zaman profilinizi değiştirebilir, isterseniz bu hizmetten vazgeçebilirsiniz.
             İşte bu küçük tedbirler ile çocuklarımızı sanal dünyadan gelebilecek olan her türlü tehlikeye karşı koruyabiliriz. Unutmayın; "BAZEN BASİT TEDBİRLER, SANAL DÜNYADAKİ BÜYÜK KAYIPLARI ENGELLER!"