Emir Musa Beydilli'ye Ak Parti'den İhraç!

TAKİP ET

Karaman Belediye Meclisi Üyesi Ak Partili Emir Musa Beydilli, partisinden ihraç edildi.

Parti tüzüğünün bazı maddelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen Karaman Belediye Meclisi Üyesi Ak Partili Emir Musa Beydilli, partiden ihraç edildi.
Ak Parti Karaman İl Disiplin Kurulu'nun 31 Mart Seçimleri öncesinde 15 Mart 2019 günü aldığı ihraç kararı ile Emir Musa Beydilli partiden ihraç kararı aldı.
İhraç edilen Emir Musa Beydilli’nin neden Karaman Belediyesi Meclisi Üyeliği listesine yazıldığı merak konusu oldu.
Bu arada Beydilli’nin bir yerel Gazeteye yaptığı konu ile ilgili açıklamasında; “Bana iletilen, tebliğ edilen bir karar yok. Ben Ak Partiden belediye meclis üyeliğine seçildim ve mazbatamı aldım. Şu anda öyle bir şey yok ama öyle bir karar bana bildirilirse o zaman bu konu üzerinde açıklama yaparım.”
Edindiğimiz bilgiye göre ihraç kararının Genel Merkez tarafından onaylanarak tebliğ edileceği öğrenildi.
İŞTE EMİR MUSA BEYDİLLİ’NİN İHRAÇ EDİLDİĞİNE DAİR KARAR
İl Disiplin Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf BAYRAKTAR başkanlığında 12.03.2019 tarihinde tüzüğün 53. Maddesi uyarınca aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere olağan toplandı. Toplantı yeter sayısının olduğu görüldü, Gündeme geçildi.
GÜNDEM:
1. Açılış ve Yoklama
2. Parti Üyesi Emir Musa Beydilli'nin durumun görüşülmesi
3. Dilek ve Öneriler
4.Kapanış
KARAR METNİ
AK Parti İl Disiplin Kurulu üyeleri 15.03.2019 Salı günü saat 15:00’da teşkilat binası toplantı salonunda toplandı. İl Yönetim kumlunun 0~.03.20I9 tarih ve 525 sayılı kararı ile, parti tüzüğümüzün 117/7 maddesi ile iç yönetmeliğimizin aykırılık görülmesi sebebiyle kurulumuza sevk edilen parti üyesi Emir Musa Beydilli'ye İl Disiplin Kurulumuzun 12.03.2019 tarih ve 5 sayılı kararı ile savunmalarını yapmak üzere 15.03.2019 tarihinde toplantımıza katılmaları yönünde kurul başkanı tarafından yazılı davetiye 12.03.2019 tarihinde iadeli taahhütlü olarak gönderilmiştir. 13.03.2019 tarihinde davetimizin kendilerine ihbarlandığı internet kayıtlarında görülmüştür.
1. Emir Musa Beydili'nin durumun değerlendirilmesi:
a) Karar: 12.03.2019 tarihinde önceki İl Disiplin Kurulunun, Emir Musa Beydilli’nin tüzüğün 117,7 maddesini ihlal ettiği eldeki bilgi ve belgelerden anlaşıldığından Emir Musa Beydilli’nin partiden kesin ihracına oy birliğiyle karar verilmiştir. Toplantı saat 16:00’da sona ermiştir.