EMEKLİ OLDU CÜZDAN USTASI OLDU   

TAKİP ET

Karaman'da el işçiliğine merakı olan Muzafer Şişik, emekliliğinin ardından evinde deri cüzdan imalatı yapımı ile ustalığını pekiştiriyor.

“Okullarda ve meslek hayatımda hep el işçiliğine merakı olduğunu belirten Şişik;
    “Oldum olası nedendir bilmiyorum el işçiliği merakım hep vardı. Babamın babası dedem Mustafa Efendi mesleği ayakkabı tamircisi imiş. Ben hiç görmedim. Herhâlde ondan geçme. Cüzdan merakı ise laptopumda her akşam yatmadan önce Çinli cüzdan diken ustaların yaptığı cüzdanları nasıl yaptıklarını izledim. Yaklaşık iki yıl el dikişi tekniklerini izledim. Merakım iyice kabardı ve ben bu işi hobi olarak yapacağım dedim ve amatör olarak başladım. Epey yol kat ettim. Tüm bu işle ilgili takım avadanlıklarımı cüzdan yapıp eş dosta cüzi miktarda ücretler karşılığında satarak aldım ve şu anda Instagramdan, letgodan ve internetten Türkiye’nin her yerinden sipariş alarak devam ediyorum. Ben vitrin ürünü değil sipariş üzeri çalışıyorum.”dedi.
    “Neden bir cüzdan atölyesi değil de evinizde bu el emeğinizi devam ettiriyorsunuz?” sorusuna ise Şişik;
    “Cüzdan atölyesi demek sermaye demek vergisi algısı ve dükkân kirası gözümü korkuttu. Balkonumu atölye haline getirerek çalışmaya başladım. Öncelikli olarak bu kadar yoğun sipariş alacağını hiç düşünmedim. Ama şu an hiç boş vaktim yok. Benim için güzel bir hobi ve uğraş oldu. Geceleri bile çalışır durumdayım. Çünkü bekleyen siparişlerin çok. Bu işi tüm emekçilere tavsiye ederim. Emekliyim diye bir köşeye çekilmek istemedim ve üretmeye devam ettim. Kötü alışkanlıkların yok.
    “KARAMAN’DA EL SANATLARINI TEKRAR CANLANDIRALIM”
    “Azından üretiyor ve kendimi atıl hissetmiyorum. Buradan sizin aracılığınızla Karaman Valiliğine, Belediye Başkanına ve siyasi sorumlulara sesleniyorum. Özellikle Belediye Başkanına Eski Belediye taş binasından bizim gibi emekli ve el işçiliği yapan bilmiyorum sayısı çok düşüktür birer oda verseler ve biz bu zanaatı hem orda icra edelim hem de meraklısına kurs verelim. Karaman’da el sanatlarını tekrar canlandıralım.”dedi.