Emekli Noterden Karaman'a Vefa

TAKİP ET

Emekli olduktan sona bir Kütüphane kurarak kültürel hizmetlerde önemli işler başaran Emekli Noter Mustafa Kemal Pınar Karaman'da da bir kültürel etkinlik düzenliyor. 
17 Eylül 2022 Cumartesi Günü saat 14.00 de Karaman Öğretmenevinde “Kitabımı Okuyorum” sloganı ile bir etkinlik düzenlenecek ve kitapseverler bir araya getirilecek.
Etkinlik hazırlıklarının son aşamaya geldiğini kaydeden Pınar: “Emekli olduktan sonra kendi imkanlarımla Isparta’da Atatürk Kütüphanesi ismi ile bir özel kütüphane kurduk. Beklediğimizden çok daha büyük ilgi ve alaka ile karşılandık. Kitap bağışçılarımız büyük destek verdi ve önemli bir okuyucu kitlesine ulaştık. 
Bu güç bize başka etkinlikler için cesaret verdi. Zaman zaman da bu tür etkinlikler düzenleyerek kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının kazanılmasına katkıda bulunmaya çabalıyoruz. 
Daha önce Isparta, Burdur ve Antalya’da gerçekleştirdiğimiz kitabımı okuyorum etkinliğini bu kez kendi memleketim olan Karaman’da yapmanın onurunu yaşıyoruz. 
Tüm kitapseverleri, Karamanlıları, “Atatürk Kütüphanesi Kitabımı Okuyorum Karaman” etkinliğimize bekliyoruz.
Etkinlikte tüm Karamanlı şair ve yazarlarımızı da etkinlikte tanıtmak ve okunmak üzere mevcut yayınları ile aramızda görmekten mutlu olacağız” dedi.
Emekli Noter Mustafa Kemal Pınar Aslen Karamanlı ve uzun yıllar Karaman’da öğretmenlik yapmış, sevilen, sayılan Mehmet Pınar Hocanın oğlu. Serbest avukatlık ve noterlik grevinden sonra emekli olarak Isparta’ya yerleşen Pınar, zamanını kurduğu Atatürk Kütüphanesi yönetimine ve kültürel etkinliklere adamış durumda.