Elvan Kuzucu Hıdır'a yeni görev

TAKİP ET

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Karamanlı siyasetçinin gelini Elvan Kuzucu Hıdır, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı atama kararına göre İlk Türk astronot Alper Gezeravcı ile birlikte Alper Güzel, Mustafa Akif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da aynı göreve atandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararlarının da olduğu 32459 sayılı Resmi Gazete yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Uzay Ajansı'na atamalar yapıldı.
Aslen Karamanlı Avukatın eşi olan Elvan Kuzucu Hıdır 24 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olmuştu.
ELVAN KUZUCU HIDIR KİMDİR?
1992 Konya doğumlu Elvan Kuzucu Hıdır Konya Meram Fen Lisesi'nden 2010 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimindeki başarısıyla dikkat çekti ve Türkiye derecesiyle Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümüne tam burslu olarak kabul edildi.
Lisans eğitimi sırasında Robotik Kulübü başkanlığı gibi aktif görevler üstlendi ve 2015 yılında Yüksek Onur derecesiyle lisans eğitimini tamamladı. Akademik başarısını sürdürerek aynı üniversitenin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etti.
Yüksek lisans döneminde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ve TÜBİTAK yurt içi yüksek lisans bursunu hak etti. 2017 yılında yüksek lisans eğitimini Yüksek Onur derecesiyle tamamladıktan sonra, akademik başarısını doktora eğitimine taşıdı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak doktora eğitimine başladı ve TÜBİTAK yurt içi doktora bursuyla desteklendi.
Kariyeri boyunca çeşitli araştırma projelerinde aktif rol aldı ve uluslararası akademik dergilerde ve konferanslarda çalışmaları yayınlandı. 2018 yılından itibaren TEKNOFEST kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmalarının ana koordinasyonunu üstlendi ve ayrıca TEKNOFEST İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Temmuz 2023 itibariyle T3 Vakfı'nın Genel Müdürü olarak görev aldı ve aynı zamanda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devraldı. İleri düzeyde İngilizce bilen Elvan Kuzucu Hıdır, kariyerindeki başarılarıyla teknoloji ve bilim alanındaki çalışmalarına ilham veriyor. Aynı zamanda evli bir çocuk annesi olarak yaşamını sürdürüyor.
Adı Soyadı: Elvan Kuzucu Hıdır
Doğum Tarihi: 1992
Eğitim Bilgileri:
Meram Fen Lisesi (Mezuniyet Yılı: 2010)
Bilkent Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü (Türkiye Derecesi ile Tam Burslu Kazanma, Lisans Mezuniyet Yılı: 2015)
Bilkent Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü (Yüksek Lisans Mezuniyet Yılı: 2017)
İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü (Araştırma Görevlisi Olarak Doktora Eğitimi Devam Ediyor, TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Bursu Sahibi)
Çalışma Deneyimleri ve Başarıları:
Robotik Kulübü Başkanlığı (Bilkent Üniversitesi)
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği Alma Hakkı (Yüksek Lisans Dönemi)
TÜBİTAK Yurt İçi Yüksek Lisans Bursu Sahibi (Yüksek Lisans Dönemi)
Çeşitli Araştırma Projelerinde Görev Alma
Uluslararası Akademik Dergiler ve Konferanslarda Yayınları Bulunması
Görevler:
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarının Ana Koordinasyonu (Başlangıç Tarihi: 2018)
TEKNOFEST İcra Kurulu Üyeliği
T3 Vakfı Genel Müdürlüğü (Başlangıç Tarihi: Temmuz 2023)
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı (Devraldığı Görev Sahibi: Haluk Bayraktar)
Dil Bilgisi:
İleri Derecede İngilizce
Diğer Bilgiler:
Evli ve Bir Çocuk Annesi


Elvan Kuzucu Hıdır Karaman