ELVAN KARAMAN'DA HALKA SESLENDİ

TAKİP ET

Karamanlı hemşerimiz Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Aktekke Kent Meydanı'nda vatandaşların demokrasi nöbetine destek vermek üzere Karaman'a geldi.

ELVAN, “KORKMADIK, KORKMUYORSUNUZ, KORKMAYACAĞIZ”
  
Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Elvan, Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış hainlerin kökünü kazıyacaklarını söyledi.
15 Temmuz akşamı tam 2 bin 200 yıllık şerefli bir geçmişi olan TSK içerisine yuvalanan bazı hainler o Pensilvanya’daki baş hain terörist başının çakalları maalesef Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez milletimizin üzerine silahla saldırdığını hatırlatan Elvan, “Silah doğrultmuştur, bomba atmıştır. TBMM tarihinde ilk kez düşmanın yapmadığını bu çakallar yapmıştır ve bombalamıştır” dedi. 
Hainlerin soruları çalarak TSK içerisine yerleştirildiğini aktaran Elvan, “Bu hain çeteler TSK içerisine yuvalanan bu teröristler nasıl askeriyeye yerleştirildi biliyor musunuz soruları çalarak askeriyeye yerleştirilenler yine soruları çalarak kurmay subay olanlar emir komutaya değil bizatihi Pensilvanya’daki terörist başının emrini alanlar yine terörist başının sözlerine iman eden çakallar sürüsü bu millete ihanet eden bu millete karşı tankları, uçakları ki onlar devletin parasıyla alınmış olan düşmana karşı kullanacağımız silahları vatandaşlarımıza doğrulttular. Bizim milletimiz göğüslerini siper ettiler. Biz Türkiye uğruna ölmeye hazırız dediler” dedi. 
“KORKMADIK, KORKMUYORSUNUZ, KORKMAYACAĞIZ”
TSK içerisine yuvalanmış olan bu teröristler emniyeti, MİT’i ve külliyeyi bombaladığını dile getiren Elvan, “Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Cumhurbaşkanımızı o Türkiye sevdalısı millet sevdalısı vatan sevdalısı devlet sevdalısı bayrak sevdalısı cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Ülkemizi hedef aldılar ama başaramadılar başaramayacaklar. Başarma şansları yok zaten. Bizim milletimiz, vatandaşımız korkak bir millet olsaydı korkak bir devlet olsaydı böyle bir devlet olmazdı. Korkmadık, korkmuyorsunuz, korkmayacağız” diye konuştu. 
Vatandaşların tankın üzerine yatarak darbeye karşı geldiği ifade eden Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Allah sizlerden razı olsun size ne kadar teşekkür etsek azdır. O yiğit evlatları sizler onları Ankara’da, İstanbul’da televizyonlarda gördünüz. Siz burada direnirken yine Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan için nöbet tutarken Ankara’daki o yaşlısı genci millet, bayrak sevdalısı kardeşlerimiz tankın altına yattılar. Tanklara siper oldular. 
O tanklara geçit vermediler. Savaş uçakları bomba atarken bombaya karşı göğüslerini siper ettiler. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 250 şehit verdik ki o şehitlerimiz bizim yıldızlarımızdır. O şehitlerimiz istiklal mücadelesinde, istiklal savaşında şehit olan kardeşlerimiz neredeyse onlarda aynı mekandadır. Çanakkale’deki şehit olan kardeşlerimiz hangi mekandaysa bu şehitlerimizde oradadır. Bizlerde hükümet olarak millet olarak o şehitlerimizi izindeyiz. Bu ülke için bu millet için bizim yapamayacağımız hiçbir şey yoktur.
“BATI, 79 MİLYON İNSANI GÖRMEDİ”
78 milyon kardeşimiz dünyaya şunu gösterdi Türk milleti demokrasi aşığı bir millet Türk milleti demokrasiden asla vazgeçemez anlayışını yerleştirdiniz.   Yine sizler tüm dünyaya milli irade için demokrasi için  özgürlük için her türlü fedakarlığı yapabileceğinizi tüm dünyaya gösterdiniz ama batı bu kalabalıkları göremedi. 81 ilimizi dolduran o milyonları 79 milyon insanı görmedi. Darbe girişiminin ilk saatlerinde biz darbeye karşıyız diyemediler. Demokrasi diyen ülkeler demokrasiden ne kadar uzak olduklarını gösteriler. Batı ülkeleri bu gelişmiş dediğimiz ülkeler çok kötü bir sınav verdiler. 
Halbuki Türkiye’de 79 milyon vatandaşımız tüm partilerimiz AK Parti, CHP, MHP ve tüm partilerimiz darbeye karşı dimdik ayakta durdular. Sadece partilerimiz değil tüm yazılı ve görsel basınımız o akşam televizyonları izlediniz o televizyonların başındaki o yiğit insanlar darbeye karşı yayınlarına devam ettiler. Dik durdular. Tüm STK’lar darbeye karşı dik bir duruş sergilediler.”
“OHAL’İ VATANDAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN YAPTIK”
OHAL konusunda da değinen Elvan, batının OHAL’i yanlış aktardığını söyleyerek, “O fetocü, o terör örgütüne karşı TSK içerisindeki o sağlam TSK’mızın gerçek şerefli insanları askerlerimiz, subaylarımızla birlikte tüm emniyet mensuplarımız bu Fethullahcı terör örgütü ve onun işbirlikçilerine karşı mücadele ettiler. Hem TSK mensuplarına ve tüm emniyet mensuplarına da teşekkür ediyorum. Birkaç gün önce OHAL ilan ettik. Peki bu OHAL’i biz neden ilan ettik. Şimdi batılılar diyor ki siz OHAL ilan ettiniz vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayabilirsiniz gibi bir yaklaşım içerisine giriyorlar. 
Halbuki OHAL bizim milletimiz ilan etti. Bizim onlardan farkımız bu. Darbe sonrası dönemlerde OHAL’i vatandaşlarım hak ve hürriyetlerinin kısıtlanması için yaparlardı. Biz milletimiz OHAl’i vatandaşlarımızın özgürlüğü için yaptık. Temel hak ve hürriyetleri için yaptık. Demokrasimizi korumak için yaptık. Ya kime karşı yaptık işte bu OHAL’i o darbeci fetöcüler var ya onlara karşı ilan ettik” ifadelerini kullandı.
“TSK İÇERİSİNDE YER ALAN O DARBECİLERİ KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”
Elvan, TSK’da ve kamu kurumlarında paralel yapı operasyonlarının devam edeceğini hatırlatarak, şunları kaydetti:  “TSK içerisinde yer alan o darbecileri kökünü kazıyacağız. Kazımaya da başladık bir tanesini dahi bırakmayacağız Kamu kurum ve kuruluşlarımızda o fetöcuları kökünden temizleyeceğiz. Biz bugüne kadar hep milletimizin sesi olduk. Sizin talebiniz istediğiniz neyse bu doğrultuda hareket etti. Biz sizlerle bütünleştik bundan sonra da bütünleşmeye devam edeceğiz. Nöbet tutmaya devam edeceğiz ta ki Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız artık evlerimize dönelim diyene kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. O hainlere de gereken dersi vereceğiz. Her birini teker teker temizleyeceğiz ve hukuk önünde her birisi teker teker bunun hesabını verecek. Hukuk çerçevesi içerisinde gereken dersi vereceğiz. Bunların kökünü kazıyacağız.”
“TERÖRİST BAŞININ BİR AN EVVEL TÜRKİYE’YE İADE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Elvan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Birkaç gün önce o baş hain terörist başı Pensilvanya’da şunu söyledi ben bugüne kadar batıya hizmet ettim bundan sonra da hizmet etmeye size hazırım ne olur beni Türkiye’ye teslim etmeyin dedi. O ihanet şebekesinin başı baş hain bu hizmet hareki diyorlar ya bunun bir ihanet hareketi olduğunu söyledi bir ihanet hareketi yaptığını söyledi Türkiye dışında herkese çalışmış. 
O terörist başının bir an evvel Türkiye’ye iade edilmesini istiyoruz. Uyanık olmalıyız. Birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım birliğimizi beraberliğimizi mutlaka sürdürelim. Hangi partiden olursak olalım yaklaşımımız ne olursa olsun bu vatan için ben her şeyimi feda etmeye hazırım diyen kardeşlerim el ele omuz omuza olmalılar.”