Elmada hasat kayıplarını en aza indirmek için eğitim düzenlendi

TAKİP ET

Karaman Tarım ve orman İl Müdürlüğü öncülüğünde Karaman Elma Üreticileri Birliği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi işbirliği ile  'Elmada Hasat Kayıplarının Azaltılması ve Etik Davranışlar' eğitimi verildi. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Sait Efe Dost tarafından verilen Eğitim Toplantısına İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Celil Serim, soğuk hava depoları temsilcileri, elma üreticileri, çavuşlar ve elma toplayıcıları ile teknik personel katılım sağladı.
İl Müdürü Yusuf Şahinbaş yapmış olduğu konuşmada Karaman İlinin Elma Üretiminde ülkemizde önemli bir yere sahip olduğunu Alan bakımından birinci, üretim bakımından ikinci olduğunu söyleyerek 752.000 ton elma üretimi olduğunu söyledi. Hasat kayıplarını en aza indirmenin çavuşların ve elma toplayıcılarının özverili çalışmaları ile başarıya ulaşacağını söyleyen Şahinbaş; Elma üreticilerine, soğuk hava depolarına, çavuşlara ve elma toplayıcılarına bereketli bir sezon diledi.
Karaman’da elma üreticileri, toplayıcıları gibi paydaşlara yönelik 
Eğitimde üreticiler, soğuk hava temsilcileri, çavuşlar ve işçiler gibi ilgili paydaşların birbirlerinden beklenti, dilek ve temennileri paylaşılırken hasat kayıplarının en aza indirilmesi için gerekli ilk adımlar atıldı. 
Eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verildi.
 






karaman elma