ELMA ÜRETİCİLERİNİN DİKKATİNE: "2.NESİL İLAÇLAMA ZAMANI GELDİ"

TAKİP ET

Elma iç kurdu zararlısı 2.nesil için üreticilerimiz bitki koruma ürünü uygulamasının yapılmasına ilişkin açıklama yayınlayan Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü elma üreticilerine uyarıda bulundu. Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  “İç kurdunun 2.nesil çıkışları başlamadan önce üreticilerimiz bahçelerini ilaçlı bulundurmaları gerekmektedir. Bunun için üreticilerimizin yumurta ve larvaya karşı etkili bir bitki koruma ürünü seçmesi zararlıya karşı başarılı bir mücadele yapmalarını sağlayacaktır.

Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Birimi yapacağınız gereksiz bitki koruma ürünleri uygulamalarını önlemek,  uygun zamanda, uygun dozda uygulama yapmanız için çalışmaktadır.

Hastalık, Zararlı ve Yabancı Otlara karşı Entegre Mücadelenin uygulanmasıyla gereksiz ilaçlamalar, İnsan ve Çevre Sağlığı korunur, Üretim maliyeti düşer, Pazar değeri artar.

Bitki sağlığında zirai ilaç tek çare değil!

Bitkisel üretimde bitki sağlığı için alternatif mücadele yöntemlerini içeren ‘ENTEGRE MÜCADELE UYGULAYIN’. Bunlar; Kültürel Tedbirler, Fiziksel Mücadele, Biyoteknik Mücadele, Biyolojik Mücadele ve en son Kimyasal mücadele yöntemleridir. Bitki Koruma Ürünlerini dikkatli kullanınız. Kullanmadan önce ambalaj üzerinde yer alan etiket bilgilerini mutlaka okuyunuz. Bakanlığımızca Tavsiye edilen ürünlerin dışında kullanmayınız. Hasadı yaklaşan ürünlerde son ilaçlama ile hasat arası bekleme süresine dikkat ediniz. Kullanacağınız bitki koruma ürünlerinin reçetelerini üretici kayıt defterlerinize yazdırınız. Entegre Mücadele Uygulamalarına dâhil olmak için İl ve İlçe Müdürlükleri ile irtibata geçin.”