ELMA BORSASI

TAKİP ET

TÜRKİYE'NİN İLK 'ELMA BORSASI' İÇİN KARAMAN'DAN ÖNEMLİ ADIM

Elmanın Başkenti’ Karaman, ‘Lisanslı Depoculuk’ konusunda Elmanın da Depoculuk kapsamına alınması için girişimleri başlattı.

    Karaman, ‘Lisanslı Depoculuk’ konusundaki çalışmaları devam ederken, bir yandan da, Lisanslı Depoculu kapsamında olmayan Elma’nın da kapsama alınması ve bu bağlamda, il Elma Borsası’nın Karaman’da kurulması için çalışmalarını ve girişimlerini sürdürüyor.
    Konu ile ilgili edindiğimiz bilgilere göre; Karaman Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kuruluş çalışmaları devam eden Karaman’da ‘Lisanslı Depoculuk’ kuruluş çalışmaları nedeni ile Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Lisanslı Depoculuk kapsamı dışında olan ve Türkiye’de elma üretiminin %18’nin üretilmesi nedeni ile Elma’nın da Lisanslı Depoculuk kapsamına alınması talebinde bulundu.
    Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk’un da yakından takip ettiği konu ile ilgili Karaman Ticaret İl Müdürlüğü tarafından konu Bakanlığa iletildi.
    Bakanlıktan Elma’nın Lisanslı Depoculuk kapsamına alınması halinde, Türkiye’de ilk Elma Borsası’nın da Karaman’da kurulması için başta Karaman Ziraat Odası hemen girişimlere başlayacak.
    Kurulacak olan Elma Borsası ile ilgili hem Karaman Elmacıları’nın sorunları büyük ölçüde çözülecek, hem de Karaman Elma konusunda Türkiye’de söz sahibi olacak.
    Konunun Siyasiler, Valilik ve diğer kurumlar tarafından takip edildiği ve gerekli girişimlerin sürdürüldüğü, seçim sonrasında sonucun alınması beklendiği öğrenildi.