Elma bahçelerine arı kovanı konulması verimliliği artırıyor

TAKİP ET

Karaman Arıcılar Birlik Başkanı Gürsel Yasan, Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram'ı ziyaret etti.

Ziyarette Yasan, ilimiz Tarımında ve Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan elma yetiştiricilerimizin gözden kaçırdığı önemli bir husus, elma çiçeklenme döneminde polinasyon (tozlaşma) eksikliği, Polinasyon (Tozlaşma veya dölleme) çiçeklerin erkek organındaki polenin dişicik tepesine taşıması olduğunu ve bu sayede iyi, bol, kaliteli ürün alındığı bilgisini verdi.

Yasan, elma üreticilerinin bahçelerine arı kovanı koymalarının büyük verim artışı sağlayacağını, elma çiçeklenme döneminde polinasyonu böcekler (% 90) ve en iyi arıların gerçekleştirmekte olduğunu belirtti.

Yasan, arının elma veriminde % 30 oranında artış sağladığını, dönüme (2500 metre kareye) 2 arılı kovan hesabı yapılarak üretimin artacağını belirterek, "Arıcılarımızın üreticilerimizden talebi,  çiçeklenme döneminde ilaç atmamaları. İlaçlamayı çiçeklenmeden önce veya çiçek dökümünden sonra yapmalarıdır.  Arıcılar Birliğimiz  elma üreticilerimizin talepleri olması halinde arı taleplerini karşılayacaklarını, yardımcı olacaklar." dedi. 

karaman karaman haber mehmet abyram gürsel yasan arı elma elma bahçesi