Elitok: "Kahveci Esnafının Dayanacak Hali Kalmadı"

TAKİP ET

Karaman Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Fatih Elitok, yaptığı açıklamada, “Üç ay kapalı bir aydır kısmi açık olan Kahveciler okey, iskambil kağıdı, tavla vs. oyunlar olmadığından iş yerlerini açamayacak haldeler 600 yıldır bir kültür olan Kahvecilik sektöründe çalışan iş veren ve ara elamanlar 500 bin kişiyi oluşturmaktadır bu insanlar kendine günlük yevmiyeli iş aramaktadır.

Artık bu sektörde bıçak kemiğe dayandı hiç bir yerde hastalık bulaşmıyor kahvede oyun oynanırken hastalık bulaşıyor bilim kurulu ve dünya ülkeleri temasla bulaşmadığın söylüyor hastalık çıktı çıkalı kağıt ve metal para kullanımı hiç kısıtlanmadı kağıttan temastan geçseydi dünyada adam kalmazdı her ne hikmetse Kahveciler, halı saha, Biraneciler pandemi hastası?

Bütün dünyada maçlar oynanıyor gariban halı sahacı kapalı Restorantlar,dernekler açık içki satıyor hem de iç içe sarmaş dolaş baylı bayanlı Birahane kapalı zenginler açık gariban fakir kapalı çok dertliyiz. Tüm sektörde açıkta olsa esnaf ve sanatkarlar işsizdir, dertlidir esnafın işsiz geçen aylarını telafisi çok zordur bu dilim hükümet tarafından yok, hükümsüz sayılmalıdır esnafın bu dönem içindeki her şeyini hükümet, parlemento afat kapsamına alınmalıdır.

Yazılacak çok şeyleri esnaf bizden istiyor ve bekliyor bunlar esnaflarımızın bize ilettikleri kamuoyunu bilgilendirmek için esnaflarım adına açıklamamdır” dedi.