Ekinözü Köyünün Meraları Islah Edilecek

TAKİP ET

Karaman'a bağlı Ekinözü köyünde bin dekarlık mera sahaları ıslah edilecek.

Mera Islahı Projesi kapsamında Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İmza törenine Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş ile Orman İşletme Müdürü Ali Özgür Gümüş katıldı. Bu projeyle birlikte her yıl en az bin dekarlık mera ıslah edilmiş olacak.

İmza töreninde Mera Islahının önemini vurgulayan İl Müdürü Şahinbaş “ İlimizde yeterli miktarda Mera varlığının olduğunu fakat yağış rejimi ve otlatma durumlarına göre meralarımızın yetersiz kaldığı, düşük kalitelideki meralarımızın verimlerini yükseltmek, bu meralardan en yüksek verimi elde etmek ve elde edilen yemin kalitesini artırmak için mera ıslahı çalışmalarına İl Müdürlüğü olarak öncelik verildiğini yapılan ıslah çalışmalarımızdaki birinci amacın çayır meralarda üretilen otun miktarını ve kalitesini artırmak üretilen bu ottan hayvanların en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak olduğunu, Her yıl en az 1000 dekar alanda Islah Projesi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Şahinbaş Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi ve Mera Islah projelerimizle Meralarımız koyun ile dolacak” dedi.