EHAD 1001 Hatim 1001 Şifa etkinliği başlattı

TAKİP ET

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Karaman Şubesi, 1001 Hatim 1001 Şifa etkinliği kapsamında basın toplantısı düzenledi.
Öğretmenevinde düzenlenen tanıtım programında konuşan Şube Başkanı Abdurrahman Eken, şunları söyledi:
"Evrensel Hafızlar Derneği 2006 yılında Kur'an-ı Kerimi öğrenen, öğreten muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek Milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı, örnek nesiller yetiştirilmesine katkı vermek amacıyla kurulmuştur.
Bundan 3 yıl önce Karaman halkını Kur'an-ı Kerim okumaya teşvik edebilmek maksadıyla Erzurum'da 500 yıldan fazla bir süredir hatim geleneğinden esinlenerek Karaman merkezli 1001 Hatim 1001 Şifa adını verdiğimiz etkinliğimizi başlattık.
Bu sene 3.sünü yapacağımız 1001 Hatim 1001 Şifa programını pandeminin başladığı yıl ilkini yapmıştık. Bu vesile ile programın adını '1001 Hatim 1001 Şifa' olarak belirdik. "Biz Kur'an'dan Öyle Bir Şey İndiriyoruz Ki, O Müminler İçin Bir Şifa, Bir Rahmettir;
Zalimlerin İse Sadece Ziyanını Arttırır. (İsra Suresi 82. Ayet)" Ayet-i Kerimesinden de hareketle Maddi manevi farklı dertlere şifa vesilesi olabilmesi duası ile '1001 Hatim 1001 Şifa' adı ile geleneksel hale getirdik.
Programı ilk iki sene yerel ağırlıklı yapmıştık. Bu sene tüm Türkiye'de yapma kararı aldık. Böylelikle hem Karamanımızın tanıtımını yapmak hem de daha fazla insanı Kur'an-ı Kerim ile hemhal etmeyi amaçladık.
1001 Hatim 1001 Şifa programının, Peygamber Efendimizin(S.A.V.) "Kış müminin baharıdır. Gündüzü kısa olur, oruç tutar. Gecesi uzundur, gece ibadeti yapar." Hadis-i Şerif-i uyarınca kış aylarında yapılması ile kış aylarının bahar gibi geçirilmesine vesile olacağı ümidindeyiz.
Her türlü tabii afetlerin, Tüm Müslümanların ve ülke insanımızın başlarındaki musibetlerin defi, maddi ve manevi kalkınma duası ile tüm geçmişlerimizin ve vatan için, bayrak için, Kuran için, Ezan-ı Muhammed¬i'nin dinmemesi için, İslam için şahadete erişmiş tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye edeceğimiz, 1001 Hatim Şifa programında okunan Hatm-i Şeriflerin duası Allah'ın izni ve yardımı ile 18 Mart 2022 tarihinde yapacağız. Hatim duasına kadar takriben 110 gün var. Bir kimse her gün 1 hizip yani 5 sayfa okusa tek başına hatmini tamamlamış olur. Ancak biz web sayfamızı 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın' emrine uygun dizayn ettik. 1001hatim.org web sayfamızda tam ve birden fazla hatim alınabileceği gibi tek tek cüz kaydı da yapılabilmektedir.
Manevi değerlerimize sahip çıkabilmek için, Rahmet ve bereketin celbi için düzenlediğimiz 1001 Hatim 1001 Şifa programına sizlerin de sahip çıkıp kamuoyu oluşturmak için maddi, manevi her türlü desteği vereceğinize yürekten inanıyoruz."