Eğitimlerini Başarıyla Tamamlayan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

TAKİP ET

Karaman Bağımlılıkla Mücadele Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Bağımlılıkla Mücadele Eğitimine katılan ve farklı kurum ve kuruluşlarda görev yapan 33 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen programa; Vali Fahri Meral’in eşi Zehra Meral hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Musa Şahin, Bağımlılıkla Mücadele Derneği Karaman Şube Başkanı Zeliyha Akcan ve kursiyerler katıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve dört gün süren eğitimlerde kursiyerlere Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görev yapan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatör Formatörü Ramazan Çakıcı tarafından eğitimlerin hangi yaş grubundaki bireylere nasıl verilmesi gerektiği, bağımlılığın artmasındaki etkin faktörler, bağımlılık yapan maddelerin sınıflandırılması, madde kullanımına başlamada yaygın görünen risk faktörlerini, Bireyin madde kullanıp kullanmadığını anlamadaki önemli kriterleri ve Bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili doğru zannedilen yanlışlar ilgili konularda eğitim verildi.

Eğitim süresi içerisinde kursiyerlere ayrıca uzmanlar tarafından Sağlıklı Yaşam, Tütün Bağımlılığı ile Alkol ve Teknoloji Bağımlılığı konularında da eğitimler verildi.

Görüş ve önerilerin ele alındığı programda, madde bağımlılığının ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olduğu dile getirilerek özellikle genç nüfusumuz için büyük bir problem teşkil eden madde bağımlılığı konusunda toplumun her kesiminin duyarlı olması gerektiği vurgulandı. 

Madde bağımlılığı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve toplumumuz için tehdit oluşturan madde bağımlığının zararları ve önlenmesi amacıyla ortaya konan “Yeni Bir Ben” projesinin önemine değinen Zehra Meral hanımefendi, özellikle genç nüfusumuzu etkileyen ve toplumumuzu tehdit eden bu sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik sürdürülen çalışmalara ve projelere gereken her türlü desteği vereceklerini ifade ettiği konuşmasında dört gün süren eğitimin amacına ulaşması dileklerinde bulunarak eğitimlerini tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Programın sonunda projeye katkılarından ve desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt tarafından Zehra Meral hanımefendiye hediye takdim edilirken programın devamında protokol üyelerince kursiyerlere sertifikaları verildi.