EĞİTİMDE YENİ BİR DEVRİM YAPMADAN MEMLEKETİ AYAĞA KALDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL

TAKİP ET

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN; 'EĞİTİMDE YENİ BİR DEVRİM YAPMADAN MEMLEKETİ AYAĞA KALDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL' 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP İl Başkanlığını ziyaret etti. 
Eşinin Amcasının cenazesi (K.Karabekir’de dün öğle namazında kaldırıldı) dolayısıyla kente gelen Tezcan, CHP İl Bainasınıizyaret ederek partililerle bir araya geldi. 
Burada konuşan Tezcan, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın rahatsızlığı dolasıyla bilgi verdi. 
Tezcan, “Önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal şuanda rahatsız. Ona Allah’tan şifa diliyorum. Bir an önce sağlığına kavuşur. Gelen haberler iyi bugün bir ameliyat daha oldu. İnşallah tez zamanda oda yeniden aktif çalışma hayatına döner. Sayın Baykal Türk siyasetinin yetiştirdiği önemli simalardan birisidir” dedi. 
Türkiye’ninönemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini dile getiren Tezcan, şunları söyledi:
“Önümüzde iki yol var. Ya iyiye doğru gideceğiz ya da daha kötüye doğru savrulacağız. Ben siyasette hiç kötümser olmadım. Hep iyimserim iyiyi kuracağız onun için siyaset yapıyoruz.  AK Parti iktidara geldiğinde çiftçilerin toplam borcu bir milyar liraydı. 15 yıl önceki rakam. Bugün 85 milyar lira. Bu arada çiftçi sayısı arttı mı hayır tam tersi topraklar ekilmez oldu. Çiftçiler toprağı ekmiyor, ekemiyor, biçemiyor. Soruyum şimdi çiftçi 13 tane kredi kartı ile geziyor. Birini kapatıyor birini kullanıyor borcu takla attırıyor. 
Türkiye’de iki önemli lobi var. Birisi faiz diğeri ithalat lobisi. Biz dışardan saman alıyoruz, Sırbistan’dan et almaya başladık. Bizim hayvancılığımız ne oldu. Bizim çiftçimiz ne oldu. Eti Sırbistan’dan alacaksak bu samanı kim yedi. İçeriye giren samanı kim yedi. Kime yedirdiniz bu samanı. Hem samanı, hem eti, hem de kurbanlığı dışarıdan al ne olacak şimdi.”
Eğitim sistemini eleştiren Tezcan, “Eğitimde yeni bir devrim yapmadan memleketi ayağa kaldırmak mümkün değil. Eğitimi ayağa kaldıracaksın yeni baştan. Hiç kimse bütün ülkede kendi anlayışına göre tek tip okul yaratamaz. Eğer eğitim sistemini ayağa kaldırırsanız ülke dünyanın zengin güçlü ülkeleri arasına girer. Gelişmenin yolu eğitimden geçiyor. Üretim yapmayan ülke zenginleşemez. Hazır yedi olur. Herkese ihtiyaca göre eğitim vereceksin” diye konuştu.
Tezcan daha sonra Kazımkarabekir ilçesine geçerek eşinin amcasının cenazesine katıldı.