EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI..

TAKİP ET

Konya Şeker Fabrikası öncülüğünde Bilimsel Araştırma, Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bu yıl kurulan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nin

2016/2017 akademik yılının açılış töreni dün yapılan törenle gerçekleştirildi. 

Bir otelde yapılan açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Üniversitenin öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.
Recep Konuk yaptığı konuşmasında; “Neden bir üniversite kuruyorsunuz suali bir çok kişinin sorduğu bir soruydu; ürün ve teknoloji ithal ederek, başarılı olamayacağımızı gördüm. Dışarıdan Satın aldığımız teknolojiden daha ziyade üretilmiş bilgidir. Adı teknoloji, gerçek bir başarı sağlayacaksak bilginin üretilmesine ihtiyaç var. Bizden daha küçük yüzölçümü olan Hollanda. Gibi ülkelerin başarısının altında Bilginin üretilmesi, tarımsal üretim ve pazarlama kabiliyetleri var. 
Bu sektörün bileşenlerinde akademisyenler var tacirler var, celep var, veteriner hekim var. En ufak bir başarısızlıkta fatura terine akıtılan çiftçiye çıkartılır. Esasen bu fatura paydaşları İle paylaşılmıyor. Hiç kimse tohumu niye üretmediniz diye sormuyor. Biz sektörün paydaşları olarak sorumluluğumuzu alarak Tarımın gelişmesinde gerekli adımları atıyoruz. Ülkemizin hedefleri doğrultusunda adım atıyoruz. Bu ülkenin tarım ve gıdada hedefleri var. Tarımın 60 milyar dolardan 150 milyar dolara çıkarılması hedefi var. Bu hedefi nasıl olacakta 2'5 katı büyüteceksiniz. Biz bazı raporlar hazırlayıp topu taca atmadık. 2009'da yola çıktığımız bu yolda arama konferansları yaparak bu güne geldik. Üniversitemiz Yeni eğitim anlayışı İle, bilimi sadece taşıyan degil uygulayan, sahanın içerisinde olan yapısı İle çalışacak.
Konya Şeker'de 41 Tesise ulaştık, 41 kere maşallah.
Uluslararası birçok anlaşma yaptık. Çocuklarımız burada sadece pratik yapmayacak, tecrübelerden faydalanacaklar, bizleri zorlayacaklar. Buraya en iyi puanlarla geldiniz, burada bunu pratik ve tecrübe ile birleştirerek başarıya gideceksiniz. Birlikte çalışarak başaracağız.
İşin başındayız, başarmak için var gücümüz İle çalışacağız. Tarımsal üretim potansiyelimizi kinetize etmiş olacağız. Bu aile büyük işler başaracak, Çumra Şekerin temelini attığımız günleri hatırlıyorum...
Göksu'yu Konya Ovası ile buluşturan Hükümetimize teşekkür ederim.”
Konya Valisi Mehmet Canbolat da yaptığı konuşmasında; “Binlerce yıldır cömertliğini ülkemizle sunan Konya'mızda bilinçli tarım yapılanması ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitemizin önemli bir misyon yüklenecektir. Konya'mıza yakışan bu güzel Üniversitemize kazandırılmasını sağlayan Karaman Milletvekilimiz Recep Konuk'a Şükran'larımızı sünüyoruz. Bu vesile ile Üniversitemizin Hayırlı olmasını diliyorum.
              Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitime önem verdiklerini belirterek, 2002 yılında 76 olan üniversite sayısının şu an 181'e ulaştığını ve 81 ilin tamamında üniversite kurulduğunu belirtti.
               Ülkeler için tarım sektörünün her dönemde önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Bugün bilgi çağında gıda güvenliği önemini artırarak devam etmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi milli ekonominin temeli tarımdır. Bu sadece 1920'lerde 30'larda değil bugünlerde ekonomimizin en önemli bölümünü tarım almaktadır" dedi.
15 TEMMUZ DARBE MESAJI
               15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Bakan Yılmaz, üniversitelere ve öğrencilere darbeyle ilgili mesajlar verdi. Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu eğitim ve öğretim yılında üniversitelerimize ek bir görev düşmektedir. O da bu millete bir daha 15 Temmuz'u yaşatmamak için gereken şuurun öğrencilere verilmesidir. Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde akşam saatlerinde milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğine hedef alan alçak bir darbe girişimine maruz kalmıştır."
              Üniversitelerde fikri ve vicdanı hür yeni nesiller yetişmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "Ülkenin böyle bir daha karanlık gece yaşamaması için, uçurumun kenarına gelmemesi için hepimizin sorumlulukları vardır. Üniversitelerimizde fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, hakka inanan, ilmin ışığında sorgulayan bireylerin yetiştirilmesi ve bizi millet yapan değerlerin öğrencilerimize aktarılması gerekir. Güçlü ve istikrarlı hür ve demokratik düzeninin gerçekleşmesi ve devamı için gençlerimizin demokrasi kavramını içselleştirmesi, benimsemesi gerekir. Nitekim 15 Temmuz'da yaşadığımız karanlık gece milletimizin, özellikle gençlerimizin sahip olduğu bilinçle aydınlık bir gündüze bırakmıştır. Biz üniversitelerimizin bu sorumluğunu hakkıyla yerine getireceğini inanıyoruz" dedi.