EĞİTİM HİZMETLERİ..

TAKİP ET

Elma hasadında hasarın en aza indirilmesi konusunda, işçilere bahçelerde uzmanlar tarafından eğitim veriliyor.

Karaman’da başlayan Elma Hasadı nedeni ile KOP, Tarım İl Müdürlüğü ve Elmacılar Birliği’nin organize ettiği ‘Elma Hasadı Eğitimi’ gerçekleştirildi.

    KOP ve Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarının daha önce bir otelde Elma Çavuşlarına verdiği eğitimin devamı olan bu eğitim bu kez bizzat Elma Bahçelerinde İşçlere uygulamalı olarak verildi.
    KOP Uzmanı Yüksek Ziraat Mühendisi İrfan Özcan; “Elma Hasadında %40’lara varan hasar meydana geliyor. Biz bu konuya büyük önem veriyoruz ve daha önce çavuşlara verdiğimiz eğitimi bu kez de hasat dönemi nedeni ile uygulamalı olarak bizzat bahçelerde işçilere veriyoruz.
    Türkiye’de toplam elma üretiminin %3’ünü ihraç edebiliyoruz, bu kadar düşük ihracatın nedeni de elmadaki hasar nedeni ile.
    İşte bu nedenle de kurum olarak kaliteli elma için hasada önem veriyoruz ve bu eğitimleri sürdürüyoruz” dedi.
    Karaman Elmacılar Birliği Başkanı Ahmet Yıldız’da “Elma Hasadındaki hasarın en düşük noktaya getirmek amacı ile Birliğimiz, KOP İdaresi ve Tarım İl Müdürlüğümüz ortaklaşa eğitimler veriyoruz. Şu anda da bizzat bahçelerde hasat yapan işçilerimize uygulamalı olarak hasadın inceliklerini anlatıyor ve gösteriyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.