EDEBİYATÇILAR KARAMAN'DA BULUŞTU

TAKİP ET

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM )Karaman İl Temsilciliği “3. Türk Dil Edebiyatçılar Buluşması” programında Karaman ve şehir dışından gelen edebiyatçıları, tarihçileri ve gazetecileri bir araya getirdi. Gönül Gözü Kahvesindeki programda sanat eseri sahipleri yaş kütüğüne çivi çaktı.

Programda konuşan Hikmet Elitaş, “Sanat insanların kendini ifade etme şeklidir. Bazı insanlar halı dokuyarak, bazıları heykeltıraşlık yaparak, bazıları resimle, bazıları müzikle hatta bazıları dans ederek duygularını yansıtır.

Sanat sadece kişilerin değil toplumun yükselmesini sağlar. Mesela bir yazarımızın yazdığı kitabın önce Türkiye’de sonra da Dünya’da yayılmasının söz olduğunu düşünelim, böylece dünyanın hem bizi hem de ülkemizi tanımasına imkan tanımış olmaz mıyız? Yahut, müziğin evrensel olduğu dünyamızda kayda değer bir beste yapmış sanatçımızı düşünelim, bu bestenin birçok ülkede dinlenmesine imkan vermiş olmaz mı?

Mustafa Kemal Atatürk sanata çok önem vermiştir. Sanatın bütün dallarıyla çok yakından ilgilenmiştir. Kendisi de ‘Nutuk’ kitabını yazmış ve bizlere bırakmıştır.

Atatürk sanatın ve sanatçıların değerini şu sözlerle belirtmiştir. ‘ Hepiniz milletvekili olabilirsiniz Bakan olabilirsiniz hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatkar olamazsınız’ demiştir. Bizler de Atatürk’ün çocukları olarak sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bugün burada toplanmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şehir dışından gelen arkadaşlarımıza da canı gönülden ‘hoş geldiniz, safa getirdiniz’ diyorum” dedi.