EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ GECESİ…

TAKİP ET

Osman Nuri KOÇAK

EDEBİYAT SÖYLEŞİLERİ GECESİ…
Osman Nuri KOÇAK

İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Karaman Şubesi tarafından düzenlenen Edebiyat Söyleşileri Gecesi etkinliklerine katıldık. 
Birliğin Karaman Temsilcisi Şair Hikmet Elitaş ve Şair İbrahim Şaşma tarafından düzenlenen bu etkinlik, yıllardır “olması gerekir” diye düşündüğümüz bir etkinlik olması nedeniyle ilgilenenleri heyecanlandırdı.
Piri Reis Kültür salonunda bir araya gelen Karaman’ın yazar çizerlerinin birçoğu, birbirlerini ilk defa orada gördü ve tanıdı.
Yani, hiçbir şey yapmadan tanışma sohbetleri yapılmış olsa dahi ciddi bir kazanç elde edilmiş olurdu. Bunu gördük ve yaşadık.
Özellikle ülke çapında ün yapmış yazarımız Ahmet Küçükkerniç’in, “Karamanlı yazarına sahip çıkamıyor” yakınmasının ne kadar can yakıcı bir mesele olduğunu ile de yüzleşmek olanağı bulduk.
Her arkadaş kendi eserlerinden veya uygun gördükleri yazarlardan örnekler sunarak geceyi edebiyatla buluşturdular. 
Edep içre bir toplantı oldu.
Kitap yazan arkadaşlarımız, kitaplarını anlattılar. Görmeyenler gördü, duymayanlar duydu. Artık ortada sadece okur kitap arasındaki ilişkinin bundan sonraki seyri meselesi kaldı.
Yazmamak, okumamanın sonucudur. 
Okurdur yazarın ve yazının ateşleyicisi.
Yazdıklarımızın okunduğundan emin olamıyorsak, onları kitaplaştırma konusunda da mütereddid davranılması doğal geliyor bana…
Bu türden toplantılar, göreceli de olsa bu sorunları hafifletebilir.
Dün gece yazmak ve onları yayınlamak isteyen arkadaşlar için inanıyorum ki cesaretlendirici olmuştur.
Eski Belediye Başkanlarımızdan Ali Kantürk, çıkışta yaklaşarak dedi ki; “Hocam, son yılların en güzel ve en anlamlı toplantısıydı” dedi.
Bu bile yeterdi.
Teşekkürler arkadaşlar. Yürek dolusu selamlar size…
En geç üç ayda bir ufak tefek format değişiklikleri yaparak bir araya gelmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Emeği geçen herkesi de kutluyor esenlikler diliyorum.