DUYARSIZ VATANDAŞLAR..

TAKİP ET

PİKNİK ALANI DUYARSIZ VATANDAŞLAR TARAFINDAN ÇÖPLÜĞE ÇEVRİLDİ

Karaman’da Fisandun Barajı yanında bulunan mesire alanı,duyarsız vatandaşların bıraktıkları atıklar yüzünden çöplüğe dönüştü.
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar dinlenmek için piknik alanlarına gidiyor.
Doğayla iç içe olmak ve temiz hava almak isterken oluşturulan bu olumsuz görüntüler herkesi üzüyor. 
Bazı vatandaşlar çöp konteynerine çöpleri atmak yerine doğaya bırakıyor. Doğaya bırakılan çöpler ise temizlenmedi zaman doğaya zarar veriyor, kötü bir görüntü oluşturuyor. 
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Kentin yoğunluğundan biraz kurtulmak isteyerek yeşil alanları piknik yapmak için ailelerimizle birlikte geliyoruz. Fakat başıboş bırakılan çöpler hem görsel olarak hem de sağlığımız açısından bizleri tedirgin ediyor. Bazı vatandaşlarımız pikniğin ardından çöplerini çöp konteynerine atarken, bazı vatandaşlarda çöpü piknik yaptığı yere bırakarak ayrılıyor. Çevreye gelişi güzel bırakılan bu çöpler çevre kirliliğine neden oluyor. Bu konuda artık vatandaşlar olarak bilinçlenmemiz gerekiyor. Piknik yapabilecek böyle güzel alanlarımız var ama maalesef sahip çıkanımız yok. Herkes pikniğin ardından kendi çöpünü kendisi alıp en yakın çöp konteynırına götürse böyle bir tablo ortaya çıkmayacak. Vatandaşlarımızı doğaya ve topluma karşı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.