DURU BULGUR

TAKİP ET

ÇOCUĞUNUZA BULGURU DURU BAŞBAŞI BULGUR İLE SEVDİRİN!..

Buğdayın kabuğunun soyulmasıyla taş değirmende doğal olarak üretilen bulgurun en doğal hali başbaşı bulgur; lezzeti ile çocukların, besin değeri ile de annelerin baş tacı.

*Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, özel olarak ürettikleri ve tescilli ürün olan Başbaşı bulgurun iri taneli yapısı ve oldukça lezzetli olmasının çocuklara bulgur yeme alışkanlığı kazandırdığını belirtti.

Besleyiciliği, doğallığı ve sağlıklı olması nedeniyle tüm dünyada bir kez daha önemi anlaşılan ve sofralarda hak ettiği yeri tekrar kazanan bulgur, büyüme çağındaki çocuklar için de değerli bir besin. Çocuklara nişasta yüklü ve glisemik indeksi oldukça yüksek boş kalori deposu beyaz pirinç yerine, vitamin ve besin değeri yüksek olan doğal üretim bulgur verilmesinin altını çizen uzmanlar, bulgurdan çocuklara hitap edecek lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlanabileceğini belirtiyorlar.
Duru Bulgur’un özel üretimi Başbaşı bulgur özellikle çocuklara bulgur yeme alışkanlığı kazandırıyor. Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, bulgurun hem en besleyici hem de en doğal hali olan Başbaşı bulgurdan yapılan pilavların, meyveli salataların ve tatlıların çocuklar tarafından çok sevildiğini söyledi. Yaptıkları tadım etkinliklerinde buna yakından şahit olduklarını belirten İhsan Duru, “Başbaşı bulgur, sadece buğdayın kabuğunun soyulması ile elde edilen, öğütülmeyen bir bulgur çeşididir. Buğdayın doğal olması, doğal taş değirmenlerde kabuğunun soyulmasıyla tamamen doğal bir ürün olan Başbaşı bulgurun özellikle çocuklar tarafından oldukça beğenilmesi ve ailelerin de tercih etmesi firmamız adına bizleri memnun ederken, çocukların sağlıklı beslenmesinde katkıda bulunduğumuz için de oldukça mutluyuz.
Çocukların sağlıklı beslemesinde bulgurun çok büyük önemi olduğunu hatırlatan Duru, “Önerimiz; çocuklarınıza bulguru, Başbaşı Bulgur ile sevdirin. Hatta onlarla birlikte mutfağa girip, lezzetli pilavları beraber hazırlayın. O zaman çocuğunuzun yeme alışkanlıklarındaki büyük değişime şahit olacaksınız” diye konuştu. Son derece lezzetli olan ve her geçen gün popülerliği artan Duru Bulgur’a ait Başbaşı Bulgur, buğdayın en doğal halidir. Öğütülmeden ve besin değerini kaybetmeden sadece taş değirmenlerde kabuğu soyularak üretiliyor.