Dubai'de tedavisi tamamlanan Ayşe Bükre bebek babasına kavuştu

TAKİP ET

Karaman'ın ilk SMA hastası bebeği olan ve Sarıveliler ilçesinde polis bir baba ile ev hanımı annenin 3. Evladı olarak dünyaya gelen ve henüz 15 günlükken SMA Tip-1 hastalığı teşhisi konulan Ayşe Bükre Yaman için başlatılan kampanya geçtiğimiz haftalarda tedavi için gerekli paranın toplanmasıyla sona ermişti. Geçtiğimiz Kasım ayında annesi Meryem Yaman ve dayısıyla birlikte Dubai'ye uçan Ayşe Bükre Yaman'ın tedavi süreci tamamlandı ve bugün Türkiye'ye dönerek babası Süleyman Yaman'a kavuştu.

Annesi ve dayısıyla birlikte Dubai’deki hastanede önce tüm tetkikleri yapılan, sonrasında fizik tedavi sürecine tabi tutulan Ayşe Bükre bebeğe ilacı verilerek tedavi sürecine başlanmıştı. Yaklaşık  2 aydır Dubai’deki hastanede tedavisi devam eden Ayşe Bükre bebek bu akşam saatlerinde Türkiye’ye döndü. 

Havalimanında babası Süleyman Yaman tarafından karşılanan Ayşe Bükre bebeğin babasına kavuşması sırasında duygusal  anlar yaşandı.

Ayşe Bükre adına ailesi tarafından yapılan açıklamada, “Tedavi sürecim bittii ve artık kötü günleri geride bıraktım, sağlıklı günlerim başlıyor.  Sizler sayesinde hayata tutundum ve kötü geçen bir seneyi arkada bırakıyorum. Yeni yıla sağlıklı ve ailemle gireceğim için çok mutluyum. Bu gün bir nefes alabiliyorsam sizlerin sayesinde hepiniz  iyiki varsınız” dendi.

Baba Süleyman Yamam ise “Evladımın canını, sağlığını bize armağan ettiniz. Sizler olmasa bizler başaramazdık. Haklarınızı helal edin. Hepiniz iyi ki varsınız. Sağlıcakla kalın canım ailem”  dedi.





SMA Ayşw Bükre Dubai tedavi Süleyman Yaman