DSİ Bölge Müdürü Ekinci Hafta Sonu Mesaisini Karaman'da Yaptı

TAKİP ET

DSİ 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, bölge müdür yardımcıları ve ilgli şube müdürleriyle Karaman'ın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde bulunan baraj ve göletlerde incelemelerde bulundu.

Ekinci ve beraberindekiler ilk olarak Ermenek ilçesinde  temelden 218 metre yüksekliğe ve 4 milyar 500 milyon m³  su biriktirme hacmine sahip ve yıllık 1 milyar 48 milyon kWh enerji üreten Ermenek Barajında ve temelden 39 metre yüksekliğe ve 387 bin m3 su depolama hacmine sahip olan Karaman Kazancı Barajı ve Sulaması işinde incelemede bulundular.

Ekinci ve beraberindekiler daha sonra Başyayla ilçesine geçerek temelden 21 metre yüksekliğe ve 443 bin m3 su depolama hacmine sahip olan ve kil blanket kaplama imalat çalışmaları devam eden Karaman Başyayla Üzümlü Göletinde ve 1412 hektar sulama alanı olan Karaman Sarıveliler Göleti Sulaması İyileştirme işinde incelemelerde bulundular.

İncelemelerde heyete Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel de eşlik etti.  Ekinci projelerin son durumları hakkında ilgili heyetten birfing alarak gerekli talimatları verdi.