Dr. Recep Şeker; "Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı.

ŞEKER, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlayacak olmasının heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının saygıdeğer öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını ve başarılı bir yıl geçmesini Yüce Alla (C.C)’tan niyaz ediyorum.

Eğitim, insanların ve toplumların kalkınma, gelişme ve müreffeh seviyeye ulaşma yolundaki en büyük güçtür.

Ülkemizin geleceği için eğitimli, nitelikli, çalışkan, bilgiyi üreten, paylaşan, araştırmaya ve sorgulamaya açık, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı ve yüksek ahlaklı nesillerin yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Geçmişini çok iyi öğrenen, geleceği için büyük hayalleri olan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen, nitelikli, bilgili ve donanımlı nesiller güçlü ve büyük Türkiye’nin en büyük teminatıdır.

Bu nedenle eğitim ve öğretim ülkemizin en önemli ve öncelikli konusudur ve bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir. Çünkü müreffeh bir gelecek ancak bilim ve eğitim ile inşa edilmektedir.

Geleceğimizin teminatı yavrularımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun ve fırsat eşitliği içinde en iyi şekilde yetiştirilmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarları ile her yıl bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmıştır. Eğitim sistemimizi çağın gerektirdiği bir yapıya kavuşturmak için tarihi çok önemli adımlar atılarak, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak en iyi şekilde yetiştirilmesi için tarihi reformlar hayata geçirilmiştir.

Yine eğitim alanında gerekli altyapı hizmetlerinin ve fiziki imkânların artırılması için gerekli çalışmalar hızla devam etmektedir. Yeni eğitim öğretim yılı boyunca da eğitimde 2023 hedeflerimize ulaşmak adına çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlama kararlılığı ile çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sevgili öğrencilerimize, saygıdeğer öğretmenlerimize, kıymetli velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diler, başarılı ve verimli bir yıl olmasını yüce Allah’tan (C.C) niyaz ediyorum. “ dedi.