DR. RECEP ŞEKER; "MEKKE'NİN FETİH YILDÖNÜMÜNÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM"

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 11 Ocak Mekke’nin Fetih Yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Mekke’nin fethi İslam tarihinin dönüm noktalarından birisidir. Kur’an'da, ümmül-kura, şehirlerin anasıolarak zikredilenMekke, âlemlerin en şereflisi ve en mükemmeli Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyayı şereflendirdiği kutsal şehirdir.

Hz. Peygamber (S.A.V) nübüvvetten Hicret’e kadar 13 yıl boyunca her türlü zorluğa göğüs gererek Mekke’de İslam'ı tebliğ etmiş, müşriklerin her geçen gün zulümlerini artırmalarından dolayı ashabı ile birlikte doğduğu, büyüdüğü şehirden hicret etmek zorunda kalarakMedine’ye hicret etmiştir.

Allah'ın Resulü Medine’ye hicret etmeden önce; "Ey Mekke! Sen Allah katında yeryüzünün en hayırlı ve bana en sevimli yerisin eğer çıkmak zorunda bırakılmasaydım senden ayrılmazdım “diyerek Mekke'ye olan sevgisini dile getirmiştir.

Mekke; Hicretin 8. senesinde Miladi 630 yılında, gönüller sultanı Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ordusunun en önünde Allah’a (C.C) olan imanı, bağlılığı, güveni, cesareti, komutanlık becerisi, dost, düşman tüm insanların güven ve saygı duyduğu biri olarak bir damla kan dökmeden Allah’ın izni ve yardımıile fethedilmiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) riyasetinde gerçekleştirilen fetih ile karanlık cahiliye dönemi kapanmış, Tevhid inancı hâkim kılınmış, Mekke gerçek kimliği ile buluşmuş, putperestlik ve şirkten kurtularak Müslümanların en önemli ve manevi beldesi olmuştur.

Mekke’nin fetih yıldönümünüen içten dileklerimle kutlar, ülkemiz ve tüm İslam âlemiiçin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi.