DOMATESİN KİLOSU PAZARDA 5 LİRAYA MARKETTE 9 LİRAYA KADAR ÇIKTI

TAKİP ET

Karaman'da bazı marketlerde 9 lirayı bulan domatesin kilosu kent pazarlarında 3-5 liraya satılıyor. Hem markette hem de pazarda fiyatı yükselen domatesi hastalık vurdu.

Patates ve soğan krizinin üstünden aylar geçtikten sonra şimdi de domates fiyatları tavan yaptı. Karaman’da her hafta Perşembe günü kurulan Perşembe pazarında domatesin kilo fiyatı 4 lira ile 5 lira arasında marketlerde ise 5-9 lira arasında değişiyor. Pazar esnafıyla yaptığımız görüşmede tarladaki domatese hastalık vurduğu öğrenildi. Sera domateslerinin piyasaya düşmeye başladığında fiyatların normale döneceğini söyleyen Pazar esnafı, Türkiye geneline bakıldığında Karaman Kent Pazarlarında sebze ve meyvelerin daha uygun fiyattan satıldığını belirttiler.

Perşembe pazarında pazar ürünlerinin fiyatı: Domates 3-5  TL, patates ve soğan 1.50 – 2 TL,  salatalık 2-3 TL, patlıcan 2 TL, fasulye 4 TL, biber 3 TL, kabak 2 TL, limon 2-3 TL, mandalina 2 TL, şeftali 2 TL, muz 6 TL, üzüm 3-4 TL, erik 2 TL, marul 2-3 TL, , turşuluk biber 3 -5 TL ve turşuluk kornişon 4 – 6 TL.