DOLAR BOZDURANA ÜCRETSİZ KAVUN VEREN ESNAF 400 DOLAR'I PROTESTO İÇİN YAKTI

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye’deki küçük esnaftan inşaat firmalarına kadar birçok kurum dolar bozdurup getiren vatandaşlara bedava hizmetler vermeyi vaat ediyor.

Karaman’da esnaflık yapan Mehmet Yermez, Abbas mahallesi Dr. Mehmet Armutlu Caddesindeki Bakkalına üzerine kırmızı renkle çarpı atılmış Dolar ve ABD Başkanı Trump’ın resmi olan ve de Dolar Bozdurana ücretsiz kavun verileceğini ifade eden bir tabela astı.  Sonrasında ise elinde aldığı 400 doları yakarak, ABD’ye ve ABD Başkanı Trump’a tepkesini gösterdi.

Mehmet Yermez’in gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada,Türkiye'yi emri altına almak isteyen dış güçlerin son olarak ekonomik saldırı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye'nin parmakla veya para ile yıkılabilecek bir devlet olmadığını vurgulayan Yermez, şöyle konuştu:

"Şu an ülkemiz üzerinde dış güçlerin oluşturduğu ekonomik savaş var. Buna istinaden küçük esnaf olarak 'farkındalık yaratalım, ülkemizi savunalım' diye düşündük. 'Doları bozdurana ücretsiz kavun verelim, hiç olmazsa bizim de çorbada tuzumuz olsun' dedik. Herkesin de elini taşın altına koymasını isterim. Biz orta küçük esnaf olarak bir şey başlattık. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ülkemiz ve ülkemizin başındaki hükümetimiz yalnız değildir."