DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN YÜRÜDÜ

TAKİP ET

KARAMAN ÜLKÜ OCAKLARI

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uygulanan zulme karşı Karaman’da yüzlerce kişi toplanarak yaşanan olayları protesto etti.

Ülkü Ocakları Karaman Şuhesi tarafından organize edilen protesto yürüyüşü Merkez Aktekke Meydanında başladı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Doğu Türkistan bayrakları yer alan Karaman’lı vatandaşlar Müslüman Türklere karşı yapılan şiddet ve işkenceyi lanetleyerek slogan attı.
Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik yapılan baskı ve zulümlere karşı yapılan protesto eylemine vatandaşlar katılarak duyarlılık gösterdi.  İsmet Paşa Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş Atatürk Parkında son buldu. 
Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Latif Pulcu, yaptığı açıklama ile, 
“İşgalci Çin Yönetiminin Müslüman Türklere yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir.
Bugün Doğu Türkistan Türklüğün Kerbelası’dır. Bağrımızın yarası yüreğimizin yangınıdır. Zulüm içinle inleyen mazlumların vatanıdır.  Yıllardır artarak devam eden baskıların dayanılmaz bir hal aldığı bu coğrafyada soydaşlarımızın ‘medet’ çığlıklarına duyarsız kalamazdık. Çin’in yaptığı insanlık dışı katliama dikkat çekmek, kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu belirtmek için böyle bir etkinlik planladık. 
Doğu Türkistan’da şehit edilen soydaşlarımız için yapacağımız yürüyüşe katılan tüm gönüldaşlarımız ve Karaman halkımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.