Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Karaman'da

TAKİP ET

Bir dizi ziyaret ve açılış programına katılmak üzere Karaman'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk olarak Karaman Valisi Tuncay Akkoyun'u makamında ziyaret etti. Valilik girişinde protokol tarafından karşılanan Erbaş, Valilik Şeref defterini imzaladı.

Valilik ziyareti sırasında Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı Karaman’da konuk etmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Türk dilinin başkentinde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bugün burada sizlerin katılacağı programlarla Üniversite camimizin açılışını, hafızlık eğitimlerini tamamlayan hafızlarımızla birlikte olacağız. Tekrar sizi Karaman’ımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’da konukseverliklerinden dolayı Vali Akkoyun’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dileyerek, “Böylesine mübarek bir günde Karaman’da olmaktan ve sizleri ziyaret etmekten dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. 4 ay önce başladığınız göreviniz de hayırlı olsun. Şehrin her şeyinden sorumlu olan büyük bir görev üstlendiniz. Rabbim işlerinizi kolaylaştırsın” dedi.

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca İl Buluşmaları kapsamında Karaman’ın ziyaret ettikleri 43. İl olduğunu ifade ederek, “Karaman ilimiz gerçekten tarihi ile kültürü ile geçmişteki medeniyetlerimize sağlamış olduğu katkı ile çok önemli illerimizden birisi. Türk dilinin başkenti. Burada inşallah birkaç yıldır yapılamayan hafızlık icazet merasimimizi gerçekleştireceğiz. Üniversite camimizin açılışı ayrıca bizi çok mutlu etti. Üniversitelerimizde camilerimizin minarelerimizin yükselmiş olması, gençlerimizin cami ile buluşması, ibadetlerine rahat bir şekilde yapabilmesi hepimizi sevindiriyor. Akşamda inşallah sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bir istişare toplantımız olacak. Karaman ilimize daha nitelikli çalışmaları Diyanet İşleri Başkanlığımız ve sivil toplum kuruluşlarımız el birliği ile nasıl yapabiliriz diye müzakeresini yapacağız” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Valilik ziyaretinin ardından Karaman Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.