Diyaloğun 10 Yılı Etkinlikleri Kapsamında Karaman'da Etkinlik Düzenlenecek

TAKİP ET

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında sivil toplum diyaloğu kapsamında AB tarafından sivil toplum kuruluşlarına yönelik geliştirilen program kapsamında Karaman'da bulunan sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 9 Mart Salı günü www.diyalogun10yili.com internet sitesi üzerinden çevrim içi canlı olarak yayınlanacak "Diyaloğun 10 yılı etkinliği" düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) Arasında Sivil Toplum Diyaloğu", Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından sivil toplum kuruluşlarına yönelik geliştirilen ve sivil toplumun AB üyelik sürecine katkısının en üst düzeyde sağlanabilmesini amaçlayan bir hibe programıdır. 2008 yılında uygulaması başlatılan program, aynı zamanda, 10 yılı aşkın mazisiyle sivil toplumun istifadesine sunulan en köklü AB hibe programlarından biri olma niteliği taşımaktadır.

9 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek olan "Diyaloğun 10 Yılı Etkinliği" aracılığıyla artık bir marka haline dönüşen "Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu" programının bu başarısının, başta sivil toplum kuruluşları ve sivil topluma emek verenler olmak üzere, Türkiye ve AB kamuoylarının birlikte katılımlarıyla kutlanması planlanmaktadır. birlikte katılımlarıyla kutlanması planlanmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve önemli kamu kurumlarının üst düzey temsilcilerinin yanı sıra, paydaşların, özel sektörün, gazeteciler ve sanatçıların da katılım sağlayacağı etkinlik, 10 yıldır süregelen deneyim ve kazanımların paylaşılacağı bir tartışma platformu sunacaktır. Etkinliğin, sivil topluma yönelik desteklerin güçlendirilmesi ve Türkiye ile AB arasında sürdürülebilir diyaloğun önemi hakkında farkındalık yaratarak, tüm paydaşları karşılıklı ortaklığa ve iş birliğine dayanan projelere adım atma konusunda cesaretlendirmesi amaçlanmaktadır" dendi.