Disleksi Farkındalık Semineri

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Bir Çocuk Bir Dünya Öğrenci Topluluğu tarafından 'Disleksi Farkındalık Hareketi' kapsamında seminer düzenlendi. Özel Eğitim Uzmanı Şükrü Arı'nın konuşmacı olduğu seminere çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer, KMÜ Öğr. Gör. Bilal Bahçeci’nin açılış konuşması ile devam etti. Öğr. Gör. Bahçeci, konuşmasında seminerin düzenlenmesinde emeği geçen ve seminere katılan herkese teşekkür etti.

Öğr. Gör. Bahçeci’nin konuşmasının ardından Özel Eğitim Uzmanı Şükrü Arı, disleksi hastalığı (özel öğrenme güçlüğü) ile ilgili anlatımlarda bulunarak merak edilen soruları yanıtladı. Özel Eğitim Uzmanı Arı, Türkiye Disleksi Hareketi olarak 30 binin üzerinde gönüllü ile 81 ilde birçok okulda disleksi farkındalık semineri gerçekleştirdiklerine değinerek emeği geçen bütün uzman öğretmenlere teşekkür etti.

Özel Eğitim Uzmanı Arı, disleksi hastalarını anlamak için üniversite öğrencileriyle birlikte uygulamalı empati çalışması yaparak disleksi hastalığının ne olduğunu, hangi yaş aralıklarında çözülürse önüne geçmenin mümkün olabileceğini, disleksi hastalarının okumadaki zorluklarını ve hastalığın belirtilerini video eşliğinde anlattı. Özel Eğitim Uzmanı Arı daha sonra disleksi hastalarına uygulanan eğitim etkinliklerinden bahsederek ince motor ve kalın motor gelişimi ile ilgili bilgiler aktardı.

Seminerde ‘Fonem’ farkındalığına da dikkat çeken Özel Eğitim Uzmanı Arı, bu alandaki yaptığı çalışmalardan söz ederek, “Çocukların hatırlamaları için onlara çeşitli ipuçları verilmeli. Okuma ve yazma becerileri; oyun hamuru veya onların dikkatini çekecek materyaller eşliğinde kazandırılmalıdır.” dedi.

Özel Eğitim Uzmanı Arı, seminerin son bölümünde kurumun gelecek döneme ilişkin projelerini paylaşarak, Karaman’da disleksi eğitimi verebilecek bir çalışma içerisinde olduklarının müjdesini verdi.

Seminer, plaket takdimi ile sona erdi.