DİL BAYRAMI MI? KİTAP FUARI MI?

TAKİP ET

Bu yıl kutlanacak olan '740.Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri' için Belediye'den beklenen proğram, Cumartesi günü 6 günlük bir proğram olarak açıklandı.


DİL BAYRAMI MI? KİTAP FUARI MI?
Bu yıl kutlanacak olan ‘740.Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri’ için Belediye’den beklenen proğram, Cumartesi günü 6 günlük bir proğram olarak açıklandı.
Karaman Belediyesi tarafından açıklanan etkinlik proğramının 5 günlük kısmı ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından bir hafta önce duyurulan ‘Kitap Fuarı 2017’ Proğramı ile aynı olduğu görülürken, 13 Mayıs Cumartesi günkü 6. proğram da; sabah saat 10’da Atatürk Anıtına çelenk sunma, 10,15’de eski Belediye Taş Binada ‘Karaman’  Kitabının tanıtımı, saat 11 de Aktekke meydanında ‘Yunus Emre Sofrası’ yemek ikramı var, ardından da Ermenek’te Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımı ile yapılacak olan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri proğramına katılım, öğleden sonrasında KMÜ’de ‘Dilimiz Kimliğimiz’ konulu bir panel ve bir ödül proğramı, akşam saat 20’de ise KMÜ Konferans Salonunda TRT Halk Müziği Konseri proğramı.
Geçtiğimiz yıl ve bir dönem Uluslar arası boyutlarda, bir dönem STK’ların destek ve katkıları ile halkın da içinde olduğu şenlik havasında yapılan kutlamalar, bu yıl KMÜ proğramı içerisine dahil edilen bir proğram şaşkınlıkla karşılandı.
İşte KMÜ’nün bir hafta önce açıklanan ‘Kitap Fuarı 2017’ proğramı ile Belediye’nin Cumartesi günü açıklanan Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Törenleri proğramı;