DEVLET HASTANESİNDE KİOSK CİHAZLARI İLE MUAYENE SIRASI ÜSTÜNLÜĞÜ

TAKİP ET

Karaman Devlet Hastanesinde Hastaların daha rahat muayene sırası alabilmeleri için kiosk cihazları kuruldu.

Her kata konulan kiosk cihazlarıyla muayene olmak istenen klinik koridorlarından muayene sırası, sonuç sırası, MHRS randevu onayı alabilecek ve muayene olma alanlarında oluşan yoğunluk da önemli ölçüde rahatlayacak. Kiosk Cihazı; bankolardaki görevlilerin yardımlarına ihtiyaç duymaksızın, hastaların istediği poliklinikten ve hekimden sıra numarası almasını, hasta kabul ve kayıt işlemlerinin daha hızlı ve sıra beklemeden gerçekleşmesini sağlayan bir cihazdır. Hastanemizde poliklinik muayene sıra numarası alımı, MHRS randevularının onayı ve sonuç sırası alımı olmak üzere üç farklı işlem Kiosk Cihazı ile daha hızlı ve kolay yapılabilmektedir.

Hastalar Kiosk cihazı’ndaki poliklinik seçim ara yüzünde, poliklinik isimleri ile birlikte hekim isimlerini de görebiliyorlar. Birden fazla hekimin hizmet verdiği polikliniklerde hastalar istedikleri hekimi seçerek hekim seçme haklarını da rahatça kullanabilmektedirler.

Kiosk cihazı ile hastaların daha rahat sıra numarası alabildiklerini ve uzun süre beklemelerini önlediğini belirten Başhekim Dr. Osman Açıkgöz “Hastanemiz bünyesine alınan toplamda 13 (on üç) Kiosk cihazı poliklinik katlarına orantılı bir şekilde dağıtıldı. Bu sistemle buraya gelen hastalarımız, görevlilerin yardımlarına ihtiyaç duymaksızın, istediği poliklinikten ve hekimden, sabah saat sekizde kiosk cihazlarının devreye geçmesiyle sıra numarası alabilecekler. Başkasının yerine sıra alınmasından kaynaklanan suiistimallerin de önüne geçebilmek için cihaz kimlik kartlarına göre tasarlanmıştır. Hastalarımız yeni kimlik kartlarını dokunmatik ekrana yaklaştırarak istediği hekimi seçip muayene olabilecekler. Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilen hükme göre muayenelerde kimlik ibrazı zorunluluğu esas alınarak kiosk cihazları çipli olan yeni kimlik kartları ile işlem yapabilmektedir. Yeni kimlik kartı olmayan vatandaşlarımız kiosk sisteminden değil polikliniklerden sıra alabilirler. Ayrıca okuma yazması olmayan vatandaşlarımızın kiosk cihazından muayene sırası almaları için de personel arkadaşlarımız yardım hizmeti vermeye devam edeceklerdir. Sıra alamayan hastalarımız için de Başhekimliğimiz girişinde “çözüm bankosu” kuruldu. Buradaki çalışanlarımız sıra alamayan hastalarımızı doğru polikliniğe yönlendirerek muayene olmalarını kolaylaştıracak.

Kiosk cihazlarının fiziksel tasarım ve yazılımı hastanemiz bilgi işlem personeli tarafından yapılmıştır. Bu çalışmada emeği geçen personellerimize de ayrıca teşekkür ederiz.”  dedi.