Deva Partisi İl Başkanı Demirer: Siyasi Taraf Olmayı Ve Her Yerde Siyasi Nutuk Atmayı Bırakın

TAKİP ET

Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, sosyal medya hesaplarından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

Demirer, sosyal medya hesabından dün akşam saat 19.19’da yayınladığı video paylaşımında KMÜ Rektörü Ak, yönetimini hedef alarak, “Hayallerini bu şehrin üzerine kurmuş genç bir ekibe öncülük eden bir kardeşinizim. Deva Partisi Karaman İl Başkanıyım. Karaman’ın dününü, bugününü ve yarınını her yönüyle düşünen olması gerekenleri sadece seçildikten sonra değil de bugünden yapılması için çabalayan bir arkadaşınızım. İnanın bu şehri hepimizin huzur içinde, güven içinde yaşayacağı bir yuvaya dönüştürmek için var gücümüzle hep beraber çalışıyoruz. Tüm bu süreç boyunca hukuktan, kanundan ve adaletten hiçbir zaman ayrılmayacağımıza söz verdik” diyerek başladığı konuşmasına üniversite yönetiminin yanlış tutumunu ve öğrencilerin sorunlarını aktardı.
Demirer, “Ülkemizin ve ilimizin içinde bulunduğu bu atıl duruma artık yeter diyoruz.  Bu şehrin belli kişi ve grupların gölgesinde yıllardır olduğu gibi yerinde saymasına artık müsaade etmeyeceğiz. Sayın yöneticiler, her gün gençler arkadaşlarımız sizin yanlış politikalarınız yüzünden bu şehri, bu ülkeyi terk ediyor. Biliyoruz ve görüyoruz ki kalanların birçoğunun ya bavulu hazır ya bu şehrin hatta bu ülkenin tekrar toparlanabileceğine olan inancı maalesef tükenmiş durumda. Artık birilerinin bu duruma dur demesi gerekiyor. Bizi yönetenlerin keyfi uygulamalarına sabredecek ne gücümüz nede zamanımız kalmadı. Beyler, artık vaktiniz doldu. Öyle de olsa, böyle de olsa biz geliyoruz. Arkadaşlar, bundan sonra konuşamayan veya derdini anlatacak bir platform bulamayan gençlerin adresi biziz. Her zaman olduğu gibi bu ülkenin hem bugününü hem de yarınını gençler olarak hep birlikte inşa edeceğiz. Ne kadar derdimiz varsa ne kadar ihtiyacımız varsa birilerinin gelip çözmesini beklemeyeceğiz. Gördük ki, onlardan bize fayda yok. Bu işi hep birlikte çözeceğiz. Merak etmeyin, çok güçlüyüz” dedi.
ÖĞRENCİLERİ AŞAĞILAYIP, AZARLAYIP VE İTMENİZİ KİMSE KABUL EDEMEZ
Deva Partisi İl Başkanı Demirer, açıklamasında Rektör Ak’ın öğrencilere karşı tutumunu da eleştirerek, “Gençlerin bu ülkede hak ettiği eğitimi almadığını, yurt bulurken, burs bulurken, yurtlarda ve üniversitelerde bir tabak sıcak yemek yerken, kütüphanelerde temiz ve düzenli bir ortamda ders çalışırken sorunlar yaşadığını, bu sorunların da ilimizde fazlasıyla olduğunu görüyoruz ve gözlemliyoruz. Bunları defalarca üniversite yönetimine, yurt yönetimine hem kendinin hem de ailelerinin ilettiğini biliyoruz. Ama maalesef Karamanoğlu Mehmetbey Rektörü yönetimi ve ayrıca yurtların yönetimleri ha şu zaman ha bu zaman derken sorunları geçiştirip duruyorlar. Gençler aynı şeyleri defalarca dile getirmekten, sizlere ulaşamamaktan bıkmış durumdalar. Sizin onların sorunlarını dinleyip sorunlarını çözmek yerine azarlayıp, aşağılayıp, itmenizi kimse kabul edemez” diye konuştu.
SİYASİ TARAF OLMAYI VE HER YERDE SİYASİ NUTUK ATMAYI BIRAKIN
Demirer, Rektör’ün siyasi taraf olmayı bırakması gerektiğini de hatırlatarak, “Size diyorum ey Rektör Namık Ak. Siyasi taraf olmayı, adam kayırmayı, laf üretmeyi bırakın. Ak Partinin Eş Başkanı gibi gittiğiniz her yerde siyasi nutuk atmayı bırakın. Sizi, misyonunuzu unutmadan gerçek görevinize geri dönmeye üniversitemizin ve öğrencilerimizin gerçek sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Lafın arkasından koşacağınıza, üniversitemizi şehrimizin geleceğine yön veren bir kurum haline getirin 14-15 aydır görevdesiniz ve üniversitemize hangi vizyonu kattınız? Ekibinize hangi misyonu ortaya koydunuz? Bunu bize ve Karamanlı hemşerilerimize anlatın artık. Sayın Rektör, görev sürenizin bittiğinde çevrenizdeki kişilerin şuan konuştuğunuz gibi ipe sapa gelmez durumlarla ve hanedan malı gibi gördüğünüz, Karamanoğlu Mehmetbey ailesine yaşattığınız durumlarla anılacaksınız. 14-15 ayda üniversite üst yönetimini sizi atayanların yaptığı gibi keyfi atamalarla tam 2 kez değiştirdiniz. Kendi rektörlük binanızda bile yalnız kalmışsınız. Kendi gölgenizden bile korkar hale gelmişsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı ile 30 yıl önce mesai arkadaşı olmanız, ailece tanışıyor olmanız sizi dokunulmaz yapmıyor. Üniversitede bir şeylerin yanlış gittiğini duyan, düşünen, söyleyen, tartışan kim varsa peşine düşmüş düşman ilan etmişsiniz. Bir suç varsa, bir sorun varsa lütfen artık aynaya bakın. Sayın Rektör bu şehir, üniversite size muhtaç değil. Karaman ve Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesi o koltuğu hakkıyla dolduracak onlarca hoca, onlarca akademisyen bulabilir. Kimse sizin emrinize amade değil. Bu ülkenin evlatları iktidarın yanlışları altında her gün ezilirken bir de gençlerin dertlerine yanmamalı. O üniversiteyi karıştırmanıza izin vermeyeceğiz. Gelecek kaygısıyla maddi sıkıntılarla, manevi sorunlarla boğuşan gençlerin bir derdi de siz olmayın. Ya işinizi yapın ya da gölgeyi ihsan artık bırakın.
BUNDAN SONRA GÖZÜMÜZ ÜZERİNİZDE
Karaman’a gelen Akademisyen hocalarımız sizin gündelik tavırlarınızdan hatta mobinge varan durumlardan illallah etmiş durumdalar. Karaman halkı, kaliteli bir üniversite eğitimi değil, her gün arkamdan kim konuştu? Bugün kiminle kim görüştü? Bu lafı kim söyledi? Diye mesai harcamanızı her gün konuşuyor. Keyfi kurallarınız sizin nasıl bir idareci olduğunuzu hepimize apaçık gösteriyor. Bugünden sonrada gözümüz üzerinde. Bir tane öğrenciye ayrımcılık yaparsan, bir tane akademisyeni harcamaya kalkışırsan, bir tane personeli kendi işlerinde görevlendirirsen karşınızda hukuki ararken Deva Partisini de bulacaksınız. Öğrenciler ve hocalar sizlere sesleniyorum. Bu zihniyetle mücadele etmedikten sonra, bunca saçma sapan duruma artık yeter demedikten sonra ne yaparsak yapalım boş arkadaşlar. Kimseden korkmamıza gerek yok. Kimseden çekinmemize gerek yok” diyerek sözlerini noktaladı.