DESTEKLERDE DEGİŞİKLİK OLACAK

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım, tarımsal desteklerde önemli bir değişikliğe gidileceğini söyledi.

DESTEKLERDE DEGİŞİKLİK OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım, bu dönemde çiftçilere verilen desteklerde de bir değişikliğe gidileceğini söyledi. Başbakan değişikliği şöyle açıkladı;
“Biliyorsunuz destekler genellikle çeşitli kalemlerde yıl boyunca veriliyor. Küçük küçük miktarlar çiftçimiz alıyor maalesef hiçbir işine yaramıyor. Ya hasat öncesi ihtiyacı olunca alamıyor veya aldıktan sonra borçlanmış oluyor borcunu karşılamıyor, o yüzden de şimdi bir uygulamaya geçiyoruz. Yılda iki sefer destek yapacağız ve toplu yapacağız aldığı para da bir işe yarasın, yoksa arada parça pinçik alınıyor paralar kayboluyor. Bu uygulamayla çiftçimizin ihtiyaçlarını daha güzel şekilde gidermesini sağlayacağız."dedi.
TARIM STRATEJİK SEKTÖR OLMAYA DEVAM EDİYOR
Başbakan Yıldırım,  bu dönemde önem verecekleri diğer bir alanın da tarım sektörü olduğunu belirtti.
Başbakan, "Tarım sektörü dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her zaman stratejik sektör olmaya devam ediyor. Dünya nüfusunun hızla arttığı, iklim değişikliğinin çok büyük boyutlara ulaştığı günümüzde tarımın, tarımda kendi kendine yeterliliğin önemi gittikçe artmaktadır. Ülkeler çok gelişmiş olabilir, çok büyük buluşlar yapabilir, ama nihayetinde beslenme ihtiyacı her zaman temel ihtiyaç olarak kalmaya devam edecek." dedi.
"ÇİFTÇİLERİMİZ RAHAT OLSUN, HASADA DEVAM ETSİN"
Başbakan YILDIRIM, son 14 yılda Türkiye’de her alanda olduğu gibi tarım alanında da önemli gelişmeleri sağladıklarını ve daima çiftçinin üreticinin yanında olduklarını aktardı. YILDIRIM, "Buğday, arpa, hububat fiyatları Tarım Bakanlığımızca her an yakın takiptedir. Bu sene biraz kuraklık olmasına rağmen, üretimde biraz düşme olmasına rağmen, fiyatlarda herhangi bir çiftçimizin aleyhine gelişme olursa Tarım Bakanımız anında müdahale edecek, gereken önlemleri alacaktır. Onun için çiftçilerimiz rahat olsun, onlar hasatlarını yapmaya devam etsinler." dedi.