DEPREM SİMÜLASYON TIRI YARIN AKTEKKE'DE

TAKİP ET

14 – 15 Kasım tarihlerinde Afet Acil Durum Simülasyon Tırı Aktekke Kent Meydanında olacak. Meydanda vatandaşlara afet farkındalık eğitimi ve simüsalyon uygulaması gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin açıklama yapan Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, “Halkımızın tüm afetlerden en az zararla kurtulabilmesi amacıyla atılması gereken en önemli adım, bireyden başlayarak tüm toplumun afetlere karşı eğitimlerle hazırlanması olup; afet ve acil durumlar konusunda verilen eğitimlerle; toplumda farkındalık oluşturmak, afetleri korkuyla beklenen bir felaketten, başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek ve yapabilirlik/yeterlilik bilincinin toplumun tüm katmanlarında yerleştirilmesini sağlamak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının temel amaçlarındandır.

Bu kapsamda; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi koordinasyonunda eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla Afet ve Acil Durum Simülasyon Tırı 14-15 Kasım 2018 tarihlerinde 15 Temmuz Meydanında (Aktekke Meydanı) konuşlanarak afet farkındalık eğitimi ve simülasyon uygulaması gerçekleştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir” ifadelerine yer verdi.