DAVA AÇILDI

TAKİP ET

Eski Karaman Milletvekili ve Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün akademisyen oğlu Barış Ünlü'ye dava açıldı

Eski Karaman Milletvekili ve Devlet Bakanı Fikret Ünlü’nün Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki akademisyen oğlu Barış Ünlü'ye sınavda sorduğu Öcalan sorusu nedeniyle “PKK propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açıldı.
9 Ocak 2015 tarihinde yapılan “Türkiye’de Siyasal Hayat ve Kurumlar” isimli dersin final sınavında öğrencilere, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın yazdığı metinler soruldu.
“PKK’nın kuruluş manifestosu” olarak bilinen metin dersin hocası Barış Ünlü tarafından öğrencilere şöyle soruldu:
“Abdullah Öcalan’ın yazmış olduğu, 1978 tarihli “Kürdistan Devrimi’nin Yolu Manfestosu” başlıklı broşür ile 2012 tarihli “Ortadoğu’da Yerel Sistem İnşası Olarak Demokratik Modernite” başlıklı yazıyı, sömürge, ulus devlet, devrimci şiddet, demokrasi gibi kavramlara/olgulara olan yaklaşımları bağlamında kıyaslayınız. Bunu, arada geçen 34 yıl boyunca Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan değişimleri ve Kürt hareketinin Kürt toplumunun yaşadığı dönüşümleri içerecek şekilde yapınız.” 
Türkiye’nin en seçkin fakültelerinden biri olarak gösterilen Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaşananlar büyük tepki çekti.
Barış Ünlü, derslerde Öcalan propaganda¬sı¬nın yapılmadığını savundu. Dersin içeriğine kendilerinin karar verdiğini, sınavda da okumalar ve anlatılanlar üzerine soruların sorulduğunu belirten Ünlü, şöyle konuştu:
“Türkiye'de Siyasal Hayat ve Kurumları dersi, Kürt ve Ermeni meselelerinin modern Türkiye tarihini nasıl şekillendirdiği, nasıl etkilediği üzerine bahsedilen bir ders. O derste anlatılanlar, Kürt ve Ermeni meseleleriyle ilgili olan o soru da Abdullah Öcalan'ın 1970'lerde PKK'nın ortaya çıktığı görüşleriyle, 1978 yılında şu an 2012'de cezaevinde geliştirdiği bir yazının mukayesesi üzerineydi. Türkiye'de Kürt sorununa nasıl dönüştüğünü, bu dönüşümü nasıl etkilediğidir. Dersin konusuyla bağlantılı bir sorudur. Ben propaganda yapmıyorum, Kürt meselesini anlatıyorum.”