DAĞCILAR TOMARZA'DA BULUŞUYOR

TAKİP ET

Karaman Doğa Sporları Dağcılık Kulubü ve Fotoğrafçıları Derneği Üyeleri 15 Ekim'de Kayseri Tomarza'da Beydağı Tırmanışı etkinliğine katılıyor.

KARDOF Üyeleri, 2. Ulusal Bey Dağı Kamplı etkinliğinde Tomarza’da 15-16 Ekim’de dağcılık kulubü üyeleri ile bri araya geliyor.
KARDOF, Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Ali Erhotamış etkinlik öncesi yaptığı açıklamada;
“Karaman'dan Çıkış saatimiz Cumartesi saat 07.00 gibi olacaktır.  Karaman'a dönüşümüz saat 21.00 gibi olacaktır. Tüm harcamalar katılımcılar arasında bölüşülecektir.
Zirveye çıkıp çıkmamanız önemli değildir, önemli olan iki gün doğanın kucağında zaman geçirmek temiz hava ve bol oksijendir.  Dağları seven tüm guruplar ve kişiler 2. Ulusal Bey Dağı etkinliğine davetlidir.”dedi.
Öte yandan Tomarza Belediyesi de Dağcılar için etkinlik hakkında bilgiler verdi. Açıklamada
“Tomarza Belediyesi - Dipi Dağcılık( Dora Dağcılık) ve kulübümüz Sancak Dağcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kayseri Tomarza Bey Dağı zirve tırmanışı etkinliğine doğa yürüyüşçüleri, kaya tırmanıcıları, kampçılar, kuş ve doğa fotoğrafçılarını bekliyoruz.
Kamp alanı 1710 metre rakımda zirve 6.5km mesafede ve zirve yüksekliğide 3080 metre. Program, 15.Ekim.2016 Cumartesi günü saat: 10.00 - İl dışından gelecek konuklarımızın Kayseri Otogarı, Kayseri Havaalanı ve Kayseri Tren  Garından karşılanması
Konuklarımız Saat: 10.00 da Otogar ve  Havaalandan, saat 10.30 da Tren garından 
alınacaktır. 11.00 - Saat 10.00 dan itibaren Kayseri, İpeksaray AVM 
önünde toplanıp, saat 11.00 de toplu olarak Tomarza ilçe merkezine hareket edilecektir.
Katılım yapacak arkadaşlar Tomarza Belediyesi, Dipi Dağcılık ve kulübümüz Sancak Dağcılığı arayarak isim ve iletişim bilgilerini yazdırmaları; yemek ve servis araçlarının tam ayarlanması için çok önemli. Zirve tırmanışına katılmayacak konuklarımız için Pazar günü orman içi yürüyüş yapılacaktır. Etkinliklerimiz kar amaçlı olmayıp gönüllülük esasına göre düzenlendiği için sorumluluklar bireyseldir. 18 yaşından küçüklerin ebeveyn velisi ile katılmaları zorunludur. Uyku tulumu, mat, çadır, kaban, bere, yağmurluk, ayak bileğini kavrayan bot, güneş gözlüğünüz, sırt çantası, baton gibi araç ve gereçleri sizler tarafından temin edilecek.  Tomarza Bey Dağı tırmanışı teknik tırmanış gerektirmez. Kazma ve kranpon gerekmez. Ancak 3.000 metrenin üzerinde bir tırmanış olduğundan yüksek performans gerektirir. Dağcı arkadaşlarımız tırmanış günü için yanlarında kuru yemiş, çikolata gibi enerji veren yiyecekler getirebilir. Kayseri il merkezi ,otogar, havalimanından kamp alanına ve aynı şekilde geri dönüş servisler ücretsizdir. Akşam yemeği, sabah kahvaltısı ve öyle kumanyası ücretsizdir.”denildi.