Cumhuriyetimizin 97. Yılında bu yıl bir ilk gerçekleşecek

TAKİP ET

Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünde bu yıl bir ilk gerçekleşecek.

Bu yıl ilk kez Karaman Valiliği tarafından organize edilecek ve halkın araçlarıyla katılım sağlayacağı araç konvoyu 29 Ekim Perşembe günü saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

1. İstasyon Caddesi Karaman Lisesi önünden başlayacak olan araç konvoyu Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Parkı, İsmet Paşa Caddesi, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı güzergahında tur atacak.

Cumhuriyet bayramı törenleri Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat süreci göz önüne alınarak hazırlanan programla kutlanacak.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı nedeniyle bugün saat 13.00'de Cumhuriyet Parkı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımız eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesiyle program sona erecek.

29 Ekim Perşembe günü ise kutlamalar saat 09.45'de Cumhuriyet Parkında Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık tarafından tebriklerin kabulüyle başlayacak. Daha sonra program saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması, Vali Mehmet Alpaslan Işık tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve şiirlerin okunmasıyla sona erecek.