Cumhuriyet Tırları Anadolu Yollarında

TAKİP ET

Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının yüzüncü yılında o coşkuyu yeniden yaşatmak ve Atatürk’ün ışığını tüm ülkeye yaymak adına oluşturduğumuz müze ve sergi tırlarımız, Edirne’den Kars’a, Muğla’dan Hakkari’ye Anadolu’yu dolaşarak halkımızla buluşuyor.

GYK üyemiz Dursun Ali Toraman tarafından projelendirilen tırlardaki objeler Tarihçi – Yazar  A. İlhan Gülek’in koleksiyonlarından oluşturuldu. İçinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası’ndan 100. yıl madalyasına kadar orijinal objelerin, Türkiye’de ve Dünya’da Atatürk’le ilgili basılı malzemelerin ve panoların bulunduğu tırlar iç donanımı sayesinde müzik ve söyleşi gibi etkinliklere de ev sahipliği yapabilmektedir.

Söz konusu tırlarımız 15-16 Eylül tarihlerinde saat 10.00 ila 22.00 saatleri arasında Aktekke Meydanı’nda Karaman halkıyla buluşacaktır. Bu sebeple 15 Eylül Pazar günü saat 12.00’de Aktekke Meydanı’nda resmi açılış töreni yapılacak olup aynı günün akşamında mahalli sanatçımız Hüseyin Ak tarafından da mini bir konser verilecektir.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın 100. Yılında aynı duyguyu tekrar yaşamak , Atatürk ve Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı bir kez daha haykırmak için tüm Karamanlıları programımıza ve Cumhuriyet Tırını ziyaret etmeye bekliyoruz.