CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ KARAMAN İL KONGRESİNE KATILDI

TAKİP ET

Ak Parti Karaman İl Kongresi yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AK PARTİ KARAMAN İL KONGRESİ KATILDI
 
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve Ak Parti’li Milletvekillerin de katılımıyla KMÜ Spor Salonunda düzenlenen Ak Parti Karaman İl Kongresine yüzlerce partili katıldı.
    Kongre salonunu dolduran kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı salonda coşkuyla karşıladı.
    Ak Parti’de Mehmet Er listesinde yapılan seçimde partililerden destek alarak İl Başkanlığına seçilen Ak Parti Karaman İl Başkan Mehmet Er, İl Kongresine yaptığı teşekkür ve selamlama konuşmasında
    “Ak partiye değer katmış engelleri ortadan kaldırmış 7 den 70 e tüm birimde vazife almış tüm dava arkadaşlarım Rabbime hamd ediyorum.
Allah birliğimize dirliğimize zeval vermesin. Bize bu görevi nasip eden herkese ve ülkemizin Cumhurbaşkanımıza şahsım ve Karaman adına teşekkür ediyorum.”dedi.
    Ak Parti eski İl Başkanlarından Nazmi Ünlü de; “Karamanımıza böyle kongreler yakışır. Bizim kongrelerimizde her zaman saygı vardır sevgi vardır. Bu kongrelerde her zaman kan değişikliğine ihtiyacımız vardır. Ama bizler her zaman davamıza sahip çıkacağız.
Biz birlik ve beraberliğimizi hiç bozmadık. Böylece Karamanımızda başarıları sağladık. Amacımız güzel bir hizmet ve gök kubbede hoş seda bırakmaktır. Ben sizlerden helallik istiyorum. Allah hepinizden razı olsun, yeni seçilecek başta tüm il başkanımız ve yönetici arkadaşlarımıza başarılar ve kolaylıklar dilerim.”dedi.
    Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da selamlama konuşmasında;
 “Bugün çok güzel bir gün. Kutlu yürüyüşümüzde Karamanımızda ülkemiz ve dünya liderini ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çıktığımız bu kutlu yürüyüşe hedeflerimize birlikte ulaşacağız.  Ele ele gönül gönüle bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Rabbim kongremize hayırlara vesile kılsın.”dedi.
    “VATANA HİZMET YOLUNDA MİLLETLE BİRLİKTE YÜRÜYORUZ”
    AK Parti Karaman İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 
    “Sevgili Karamanlılar sizleri hasretle muhabbetle sevgiyle selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı sitemine evet diyen tüm Karamanlı hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Burada aşıkların erenlerin şehri Türkçenin başkenti Karaman’da 3 senelik hasretin ardından sizlerle beraber olmanın özlem gidermenin heyecanını mutluluğunu yaşıyorum. Tüm Karamanlı kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Maşaallah bugün Karaman bir başka güzel Bir başka coşkulu. Bugün adeta kabına sığmayan bir Karaman görüyorum. Vatana hizmet yolunda milletle birlikte yürüyoruz. Bunu Karaman’da da görüyorum.
    Bu salonda kalbi Kudüs Filistin için çarpan dava arkadaşlarımı görüyorum.  Ak Parti Karaman il kongresinin şehrimiz ülkemiz ve milletimiz her şeyden önce Kudus için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu salondan yükselen duaların Filistinli kardeşlerimize umut olmasını temenni ediyorum.
    Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Kulliyesi önünde darbeci hainler tarafından şehir edilen Muhammet Yalçın’a rahmet diliyorum. Şimdi bu Muhammed’in kanını döken insan müsveddeleri mahkemede tek tek hesabını veriyor. Daha da verecekler. Ve acımak yok, acırsak acınacak hale geliriz. Kardeşlerim son fetöcü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peşini bırakmayacağız. Dünyanın nesrine kaçarlarsa kaçsınlar nefesimizi enselerinde hissedecekler. Karaman’ın bu yiğit evladı hayırlara anılacak ismi ilelebet gönüllerde yaşatılacaktır. “dedi.
    “MANEVİ KANDİLERİMİZE SIMSIKI SARILALIM”
    Kongre de Gençlere seslenen Erdoğan;
    “Karaman’ın merkezindeki 630 yıllık hitabesinde peygamberimizin şu müjdesi vardır. Kardeşlerim, Kıyamet gününde şefaat eden 3’tür. Peygamberler, alimler sonra şehitler. Peygamber olamayacağınıza göre ya alim ya da şehit olacaksınız. Ben Karaman’da böyle bir kitle görüyorum. 
    Bugün ayrıca Hz. Mevlana’nın vefatının yıldönümünü yad ediyoruz. Hz. Mevlana’yı yad ederken bizi biz yapan değerleri de hatırlıyoruz. Özellikle millet olarak içinden geçtiğimiz bu imtihan günlerinde manevi kandillerimizin tavsiyelerine daha sıkı sarılmamız gerekiyor. 
    Hayatın inişli çıkışlı yaşamında umutları diri tutmamızı istiyor Hz. Mevlana. Allah’ın izniyle iman oldukça sabır azim mücadele oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur. Bu millet birbiri ile keneklendikçe önünde tek bir set yoktur. 
    TRUMP’A SESLENDİ; “BİZ DE SİZİ TANIMIYORUZ”
    Karaman Kongresinde ABD Başkanı Donald Trump’a da seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 
    “Trump’a bizzat şunu söyledim. Siz bir terör örgütünü bir başka terör örgütü ile tercih ettiyseniz o da sizin demokrasi anlayışınızı ortaya koyar. Sayın Trump.”dedim.
    Şimdi yeni bir durum ortaya çıktı. Kudüs. Kudüs’te Siyonist bir anlayış, “Ben yaptım oldu” mantığı ile Küdus’ü İsral’in başkenti ilan ediyor. Kendi büyükelçilerini de oraya alıyor. Birleşmiş Milletler kararına rağmen bu adımı atanlar “Biz siz tanımıyoruz.” diyor öyle mi diyorsunuz “Biz de sizi tanımıyoruz.” Çarşamba günü İslam işbirliği teşkilatı dünya liderleri zirvesi yapıldı. 1 hafta içinde hepsi geldi. Bu arada Papa hazretlerini de aradım. Oda hristiyan dünyasını aradı mesajını verdi. Bir taratan da da Venezuella Devlet Başkanını davet ettim. Oda mesajını verdi. Ürdün kralı 2. Abdullah da geldi birlikte mesajlarımızı verdik. Geleceğim yer şu. Bu mesaj da ittifakla dünyaya şu duyuruldu.
    Burayı, kesinlikle Müslümanların bir başkenti olan Kudus’ü siz museviler veya da Yahudilere mal edemezsiniz” burada Müslüman ve Hristiyanların bir kadim tarihi vardır Ama diğerlerinin yoktur.
    “BUNUN BEDELİ AĞIR OLUR”
    Amerika tüm dünyaya ne diyor. “Dünyanın en büyük devleti benim.” “Yahu senin her yerin güç olsa ne olacak ya.
    Siz de yerinizde durun Bir operasyona kalkmayın kalkarsanız bunun bedeli ağır olur.
Ey Amerika ey Trump, senin elinde 16 bini aşkın nükleer silah var. Sen dünyaya diyorsun ki “Siz bu tür silahları yok edin.” Peki senin silahlar ne olacak. Siz de kaldırın. Adalet, bu mu adalet. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Ülkemizin önünde iki yol var. Ya boyun eğeceğiz ya mücadele edeceğiz. Türkiye bağımsızlına sısı sıksı sarılacaktır. 
    “KARAMAN’DA MİLYARLIK YATIRIMLAR”
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde de Karaman’a daha büyük hizmetlerin geleceğini söyledi.
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatana ve millete hizmet yolunda milletle birlikte yürüdüklerini ve Türkiye’yi bugünlere getirdiklerini belirtti.Erdoğan;
    “15 yıl önce yola çıktığımızda IMF ye 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Sene 2013 IMF’ye borç bitti. 
    Artık 15-20 sene öncesinin Karaman’ı var mı. Karaman çok daha güzel olacak. Milyarlarca lirayı faiz lobilerine değil de yatırım proje ve eserleri Karamanımıza sunacağız faiz lobileri rahatsız olsa da. 2019 da kardeşlerimiz büyütmeyi hedefleyeceğiz. Ak Parti Karaman il kongresinin yeni dirilişe yeni bir şahlanışa kalkmasını ümit ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. 
    RABİA İŞARETİ
    Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarının yanında ulaşım, enerji turizm alanlarında da büyük hizmetlere imza attıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet” vurgusunda bulunarak Karaman İl Kongresinin hayırlara vesile olmasını diledi.