Cumhur İttifakı Karaman'da Ortak Aday İle Mi Seçime Girecek?

TAKİP ET

Mart 2024'te yapılacak olan Mahalli Seçimler yaklaşırken Siyasi Partilerde Belediye Başkanlığı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı müracaatları da devam ederken, kamuoyu gündeminde önemli bir iddia bomba etkisi yarattı.

‘CUMHUR İTTİFAKI KARAMAN’DA TEK ADAY İLE SEÇİME GİRECEK’ İDDİASI
Son günlerde kamuoyunda geniş bir şekilde konuşulan iddia, Cumhur İttifakı’nın Karaman’da tek aday ile seçime gireceği.
Bu konu pek çok ortamda adeta gündem oldu ve yoğun bir şekilde konuşulurken, iddianın önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP Genel Merkezleri tarafından yapılacak açıklama ile Türkiye’de hangi şehirlerde İttifak yapılacağının açıklanacağı konuşuluyor.
MHP LİDERİ BAHÇELİ 30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY AÇIKLAMASI
AKP ve MHP'nin ortak aday göstereceği Büyükşehirler belli oldu. 
Devlet Bahçeli yerel seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunarak MHP ile AK Parti'nin ortak aday göstereceği 30 Büyükşehri paylaştı.
Türkgün gazetesine konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulundu.
İki parti arasında oluşturulan komisyonun çalışmalarının sonuna geldiğini dile getiren Bahçeli, “Cumhur İttifakı olarak milletimize güveniyoruz. Belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa sürede yapılacak. Büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak. MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine damga vuracak” ifadesini kullandı.
Bu 30 Büyükşehirden Adana, Mersin ve Manisa’da MHP diğer 27 İl’de ise AK Parti Adayı ve Listeleri ile seçime girileceği belirtiliyor.
Büyükşehirler dışındaki diğer 51 İl’de de 5-6 İl’de MHP aday ve listeleri ile seçimlere girilmesi üzerinde her iki parti heyetleri arasında görüşmelerin sürdürüldüğü, bu İl’ler arasında Karaman’ın olabileceği iddia ediliyor.
Konunun önümüzdeki hafta sonuna kadar netlik kazanması ve Cumhur İttifakının nerelerde (İl olarak) tek Liste ile çıkacağının açıklanacağı belirtiliyor.

Karaman MHP AK Parti