ÇOCUK KÜTÜPHANESİ VE KARAMAN'I TANIYALIM KİTABI GELECEĞE YÖN VERECEK

TAKİP ET

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında Piri Reis İlkokulun bünyesinde halka açık zenginleştirilmiş renkli çocuk kütüphanesi kurulumuna başlandığını açıkladı. Kütüphane, KOP Bölge Kalkında İdaresi Başkanlığının desteğiyle 115 bin lira hibe destekle kurulacak.

Çocuklara verilen hizmetlerin yetişkinlere verilen hizmet kadar önemli olduğunu dile getiren Kuntoğlu, “Materyal ve etkinliklerini daha geniş bir yelpazede sunan çocuk kütüphanelerinin, çocukların okumalardan keyif almalarını, bilgiyi keşfetmelerini, hayal güçlerini geliştirmelerini ve eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklara ve ebeveynlerine kütüphanelerden nasıl en etkili biçimde yararlanabileceklerinin öğretilmesi bir gerekliliktir. Her yaştan çocuğun kütüphaneyi, çekici, davetkâr ve ürkütücü olmayan yerler olarak görmeleri gerekiyor” dedi.

2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılında ilkokul öğrencilerinin ders müfredatına “Karaman’ı Tanıyalım” adlı ders kitabı da ekleneceğini bildiren Kuntoğlu, “Ders için, çocukların birlikte yaşayabilme becerisini güçlendirecek ve estetik duyarlılığını geliştirecek bir içerik hazırlandı” dedi.

Bu kitapla birlikte, milli ve dini bayramlar, mahalli kurtuluş ve kutlama günleri, önemli olaylar, belirli gün ve haftalardan yararlanılarak öğrencilerin tarihsel farkındalığı geliştirilmesi planlanıyor.