ÇOCUĞUN PSİKOSOSYAL GELİŞİM SEMİNERİ

TAKİP ET

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünce sağlık eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından yürütülen “Çocuğun Psikososyal Gelişimini Destekleme Programı (ÇPGD)” kapsamında, Müdürlük Konferans Salonunda aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına  hizmet içi eğitim düzenlendi.

Eğitimde; gebe ve çocuğun psikososyal sağlığı, iletişim teknikleri, eğitim teknikleri, çocuk istismarı ve ÇPGD Programı'nın teorik ve pratik uygulamalarına yönelik konular yer aldı. Bu program doğrultusunda eğitimcilerimiz Ebe Serap Çatal ve Hemşire Hatice EKİNCİ’ye, eğitime katılan aile hekimlerine, aile sağlığı elemanlarına ve diğer sağlık personelimize teşekkür edildi.  Yapılan değerlendirmede;
“İnsanın yaşam boyu bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığı, beyninin gelişimiyle yakından ilişkilidir. Beyin gelişimi büyük oranda yaşamın ilk yıllarında, özellikle de anne karnında ve doğumdan sonraki ilk beş yılda oluşur. İnsanın yaşam boyu kullanacağı becerileri, öğrenme kapasitesi, çevreyle ilişki yetenekleri ve kişiliği de beyin gelişimi ile birlikte büyük ölçüde bu yıllarda gelişir. Beynin hızla geliştiği gebelik ve 0–6 yaş döneminde ülkemizde anne ve çocukla düzenli ilişkisi olan tek yaygın yapılanma, birinci basamak sağlık hizmetleri yapılanmasıdır. Birinci basamak çalışmalarında gebe ve çocuklara yönelik koruyucu hizmetlerin en önemli unsuru düzenli gebe-çocuk izlemleridir.”denildi.