ÇKS Başvurularında Son 30 Gün

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, 2024 yılı ÇKS başvurularının 1 Eylül 2023 tarihinden bu yana devam ettiğini ve son başvuru tarihinin 2 Ocak 2024 mesai bitimine kadar olduğunu hatırlattı.

Bayram, üreticilerin bu süreçte üretimlerini beyan edip desteklerden faydalanabilmeleri için ÇKS kayıtlarını yaptırmalarının önemine vurgu yaptı.
E-Devlet kayıtlarının geçerli olabilmesi için Ziraat Odası kayıtlarının oluşturulması ve güncellenmesi gerektiğine dikkat çeken Bayram, ÇKS kaydının tarım desteklerinden faydalanmanın yanı sıra Ziraat Bankası ve diğer bankacılık işlemleri, tarım sigortaları, ilgili kurum kayıtları, kooperatifler ve birlikler gibi birçok alanda tarlaların kimlik kaydını oluşturduğunu belirtti.
Üreticilere, yoğunluktan etkilenmemeleri adına son günleri beklemeksizin Ziraat Odası'na başvurarak kayıtlarını güncellemeleri ve ÇKS kayıtlarını oluşturmaları çağrısında bulunan Mehmet Bayram, bu işlemlerin bir an önce tamamlanmasının önemine vurgu yaptı.
Konu ile ilgili yapılan duyuru şu şekilde:
"ÇKS BAŞVURULARINDA SON 30 GÜN
Bilindiği üzere 2024 yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinden bu yana devam etmekte. Son tarih olan 2 Ocak 2024 mesai bitimine kadar üreticilerimizin, her platformda üretimlerini beyan ettikleri, desteklerden faydalandıkları ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Üreticilerimizin tarımsal desteklerden yararlanabilmeleri ve ÇKS kaydının oluşturulması adına E-Devlet kayıtlarının geçerli olabilmesi için Ziraat Odası kayıtlarının oluşturulması ve güncellenmesi gerekmektedir. ÇKS kaydı üretim yılının desteklerinden faydalanılması, başta Ziraat Bankası olmak üzere bankacılık işlemleri, tarım sigortaları ilgili kurum kayıtları, kooperatifler, birlikler gibi birçok alanda tarlalarımızın kimlik kaydı konumundadır. Üreticilerimizin son günlerin yoğunluğuna kalmadan bir an önce Ziraat Odamıza gelerek kayıtlarını güncellemeleri ve ÇKS kayıtlarını oluşturmaları gerekmektedir."

karaman mehmet bayram