Çiftçiler Tarımsal Faaliyetleri Sırasında Kısıtlamadan Muaf Olacak

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar geçerli olacak tam kapanma kararları kapsamında çiftçiler tarımsal faaliyetleri esnasında kısıtlamadan muaf sayılacak.

Konuyla ilgili olarak Karaman Ziraat Odası'ndan yapılan açıklamada, "Değerli  bitkisel ve hayvansal üretim yapan çiftçilerimiz, İçişleri Bakanlığımızın aşağıdaki genelgesinin "kısıtlamalardan muaf tutulacak kişi ve iş yerleri " bölümünün 7. 8. ve  9 . Maddeleri  uyarınca çiftçilerimiz ve çiftçilerimize Zirai ilaç , gübre , tohum ve fide satışı yapan iş yerleri kısıtlamalardan muaf tutulmuşlardır.  Aynı genelgenin  denetim faaliyetleri bölümünün 7/2 maddesi uyarınca da , çiftçilik faaliyetlerimiz için yanımızda mutlaka ÇKS ya da çiftçi belgemizi bulunduralım.  Unutmayalım ki bu belgemiz bizlere sadece,  evimiz ile tarlamız arasında ve ihtiyaç halinde şehir merkezinden  Zirai ilaç ,tohum, gübre ve diğer  tarımsal ihtiyaçlarımızı  karşılamak için dolaşım izni vermektedir. Lütfen bu kurallara ve covid ile mücadele kurallarına  uyalım" dendi.

Ayrıca 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Ziraat Odasının İktisadi İşletme bölümünün bayram hariç açık olacağı ve çiftçilere hizmet vereceği açıklandı.