CHP'Lİ İNCE KARAMAN'DA HALKA SESLENDİ

TAKİP ET

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Karaman'da halka hitap etti.

CHP’Lİ İNCE  “APARTMAN KADAR DEĞERİ YOK MU BU MEMLEKETİN”


16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandum oylaması öncesi şehir mitinglerini sürdüren CHP’li Muharrem İnce’nin dünkü durağı Karaman oldu.
    Karaman 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen miting programına katılan CHP’li İnce, otobüsle meydana gelerek halkı selamladı.
    CHP Karaman İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, İlçe Başkanı Onur Irgat’ın da partili ve vatandaşları selamladığı mitingde konuşan Muharrem İnce, Referandumda “Evet” diyecek  olan seçmene seslendi.
    CHP’li Muharrem İnce; “Ne diyor Yunus Emre; “Gelin Tanış olalım” sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz.”diyor. Bugün Türk Dilinin Başkenti Karamanoğlu Mehmet Bey’in, Kazımkarabekir’in, Piri Reis’in şehrinde benimde dedelerimin şehri olduğu için bilerek geldim. Karaman’da bugün sizlerle dertleşmeye geldim. Bu Anayasa değişikliğini madde madde anlatmaya geldim. 
    Bizim tarihimizde birinci adamların yanında hep ikinci adamlar vardır. Bir uçakta iki pilot vardır. Bir uçağı tek pilot uçurur. İkinci bir pilot lazımdır. Bu ülkeyi yönetirken de ikinci adam olmaktadır. Tarihimizde de böyle değil mi?. “ Bin deyince Binali, İn deyince İn Ali Dur Deyince Dur Ali,” Hiç mi tarih bilmesin mübarek hiç mi kitap okumadın. Bolu’ya gitti ne dedi ?. Siz Bolu Bey’inin tazılarısınız” dedi.
    Bolu Beyi zalim zülmeden halkı ezen diktatör Bolu Beyi. Orada haksızlıklara karşı direnen Köroğlu var. Bolulular Köroğlu’nun torunu. Başka bir konuşmasında Çanakkale Geçilmez, ama Çanakkale Köprüsü için geçiyoruz.”dedi. Bu millet Çanakkale Geçilmez sözünü İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar için söyledi. Beni ezmeden Çanakkale’den geçemezsin dedi bu millet. Bu sözü köprü ile geçtiğini söyledi. Yahu geçersin de sana kala geçersin dediler. Bunu bile anlayamamış.  Gençlere itaat et, rahat et dedi. Meydan meydan geziyor. Anayasa oylamasında “Evet” deyin Başbakanlık ortadan kalkacak. Yani beni “imha edin” diyor. Böyle bir siyasetçi olabilir mi?
    2010’da Karaman’da yüzde 65 Evet dediniz. Biz Hayır dedik. Kim kandırıldı. Evet diyenler kandırıldı. Yargıyı FETÖ’yü ne zaman teslim ettiler. 2010 Referandumunda. Ey Karaman, 2010’da kandırıldın, bari bu sefer kandırılma. Evet dersen bu sefer bak ben anlatayım. 550 Milletvekili 650 olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Bakanlarla ve Milletvekilleri ile aynı haklara sahip olacaklar. Bunlarda da olmu rakam 650. Türkiye’nin nüfusu 80 milyon. ABD2nin nüfusu 300 milyon, 535 milletvekili var. Senin 80 milyonun 650 milletvekili olacak. Rusya’nın Milletvekili sayısı 450, eğer Evet derseniz 400 trilyon lirayı Milletvekillerine vereceksiniz. Evet verecekler sesleniyorum. Evet çıkarsa 16 Nisan’da size soruyorum. 
    18 yaşında Milletvekili olacak Karamanlı çiftçi kardeşimin çocuğu milletvekili olacak. Hayır, 3-5 zengin çocuğu olacak. Bak devam edeyim. Şimdi bir apartmanda seçim yapıyoruz. Yönetici seçeceğiz. Yöneticiyi seçiyoruz, ama muhasipleri de biz seçiyoruz. Yine muhtar seçiyoruz. Ama azalarını da biz seçiyoruz. Peki Belediye Başkanı seçiyoruz, Belediye Meclis Üyelerini de biz seçiyoruz. Niye seçiyoruz, bırakalım Belediye Başkanı seçsin. Hayır bırakmayalım. Peki şimdi “Evet” derseniz Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Peki yardımcılarını kim seçecek. Kendisi seçecek. Niye Apartman kadar değeri yok mu bu memleketin. Peki kaç sene yardımcı olacak. Belli mi, okudun mu bunu. Ben anlatayım. “Birden fazla Cumhurbaşkanı Yardımcısı olur” Eğer Evet derseniz Cumhurbaşkanına da 6 ay süre ile Olağanüstü Hal ilan etme yetkisi veriyorsunuz.”dedi.
    Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde CHP’li İnce Karaman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali, Yıldırım’ı da sert dilde eleştirerek konuşmalarını tamamladı.