CHP ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ EMEKLİ ÖĞRETMENLERLE KUTLADI

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Kadın Kolları, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Kahvaltı Etkinliği düzenledi.

İl Binasında düzenlenen programa emekli olan ve görevini sürdüren öğretmenler ile partililer katıldı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Gülsen Kayserilioğlu, yaptığı konuşmada, “Dünya Öğretmenler Günü 5 Ekim’dir. Ancak ülkemizde 1980 askeri darbesinden sonra binlerce öğretmen sürgüne gönderilirken öğretmen sendikası TÖB-DER kapatılmış askeri yönetim 24 Kasım 1981 yılında öğretmenler günü etkinliği başlatmıştır.

Öğretmenlerimiz Atatürk’ün millet mekteplerini başlattığı bugünü kabullenmiştir. Her gününü öğrencilerine adayan dünyanın en kutsal mesleğini her türlü zorluklara rağmen aşkla sevgiyle yapan bütün öğretmenlerin günü kutlu olsun.

Bugün burada ülkemize aydınlık ve donanımlı nesiller yetiştirmek için çalışmış, emek vermiş cumhuriyet öğretmenleri var. Bizler bilgili, sağlıklı, çağın gerektirdiği gelişmelere açık nesiller yetiştirmek için tüm gücümüzle çalıştık çabaladık. Çoğumuz öğretmen okulu çıkışlı donanımlı öğretmenleriz. Ancak bugün eğitim sistemi son 15 yılda çok geriye gitti. Her yıl değişen programlar, çalınan sorular, tarikat mensupları için hazırlanan mesleğe giriş sınavları hatalı sorular atanamayan öğretmenler saymakla bitmeyen eğitim sorunları ile boğuşan nesiller, veliler ve bizler geleceğimizden endişeliyiz.

24 Kasımda sizlerle olmak istedik. Çünkü kurtuluş savaşından sonra her türlü yokluğa rağmen köy enstitülerini kurarak nasıl bir eğitim seferberliği başlatılmışsa bugün de ülkemizde yaz-boz tahtasına dönen eğitim sistemi için sizlerin öngörüsüne, engin deneyimlerimize her konuda ihtiyacımız var. Birlikte şekillendireceğiz geleceğimizi. Burada bu anlamlı günde sorunlarınızı paylaşalım, bağlarımızı güçlendirelim.

Öğretmen olmak küçük bir sınıfı bütün bir hayatı sığdırmak. Öğretmen olmak umutları dalga dalga büyütmektir. Bizler aldığımız eğitim ve yaşadığımız deneyimlerle topluma yol göstereceğiz.

Başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere şehit öğretmenleri saygı ile anıyorum. Cumhuriyet ilkelerine bağlı, eğitime gönül vermiş, çalışan, emekli, aday tüm eğitim emekçilerinin günü kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından emekli öğretmenler duygu ve düşüncelerini paylaştı.